Att cykla med hund

Jag har idag cyklat totalt 8 km med den här bushunden.

Han är så jävla duktig, ursäkta språket. Blir så stolt.

Han sprang totalt 6 km och sista kilometern gick han med mig. Alltså, till vår hundvakt är det 4 km från nya lägenheten så dit blev det 3 km löpning och 1 km långsam promenix.

Första kilometern imorse hade han så mycket energi så han drog mig typ hela vägen… Såg nog rätt roligt ut när det kommer en helt galen hund som kämpar som fan för att komma framåt.

Sen lugnade han ner sig och han nöjde sig med att springa BREDVID cykeln. I hela två kilometer.

Och i hela tre kilometer på vägen hem sprang han bredvid cykeln.

Är så jävla stolt över honom. 

Sen att vi tog en paus mitt i ibland för att det kom andra hundar som han ville busa lite med, ja, det måste man ju få göra när han sköter sig i övrigt. Han måste ju få tycka att det är kul att vara ute på det här sättet tänker jag 🙂

Världens finaste hund.

Nu ligger han bredvid mig och snarkar. Antar att han blev helt slut efter det här, och jag har ingen aning om det här är rätt metod att ta till, MEN det han älskar är att springa, och han blir så lycklig varje gång han får springa i skogen och så, och nu var det liksom han som bestämde tempot, anpassade mig hela tiden till honom.

Sen att han knappt orkar leka hemma utan mest vill sitta i knät och sova, ja, det får jag väl bara acceptera. 😉

Vi kanske borde trappa upp distansen…. så som jag gör med mina pt-kunder…. hehe

Att cykla med hund är så roligt!!

Måste skaffa mig en kameraperson som kan filma när vi cyklar genom Örebro nästa gång. 

Ser säkert så roligt ut när det först kommer en hund och sen kommer en cyklist bakom som bara rullar fram för att hunden drar allt vad han har.

Han har ju en bra sele just nu som inte ska skada honom, men funderar på om man kan skaffa en ännu mer anpassad ”träningssele”? Kanske är bra att ha olika, en för promenad och en för löpning. Tänker att han borde bli betingad i att just den löparselen är för löpning, så då är det inte lika mycket lek och bus som promenadselen…. Eller?

Kanske borde sätta mig in i allt detta? Kanske finns en hel värld om att cykla med hund och hundträning? 

Han verkar tycka att det hela är superkul iaf, så skulle gärna vilja testa vidare och utveckla! Så har ni några kul idéer eller tankar eller erfarenheter så dela gärna!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.