Att göra något man inte är så bekväm med

Idag har jag jobbat med en utmaning för mig själv – att träna i maskiner. Förra veckan var jag på en kort utbildning och där fick vi mer eller mindre order om att bli bekväma med alla maskiner som finns på de anläggningar vi jobbar på (rimligt) så därför tog jag ett träningspass idag till att lära känna några av maskinerna i alla fall.

Ska berätta mer längre fram (när jag gjort examinationen och förhoppningsvis blivit godkänd) om Steg 1 Instruktörsutbildning, den jag gick alltså. 

Men även om det känns rimligt att kunna instruera om allt gymmet har som man jobbar på så känns det skumt att gå till maskiner att träna i första hand, maskiner är komplement i mina ögon. Men för att utvecklas behöver man testa sina gränser… 😉 

Körde först en kilometer i roddmaskinen. Ungefär två och en halv minut långsammare än vanlig tid, men vågar inte anstränga axelen för mycket så tog det lugnt. Kändes ingenting i axeln efteråt så helt klart bra val!

Ser ni att jag gömmer mig därborta?

Testade en jättekonstig axel/bröstpress på bilden ovan. Testade även en roddmaskin, en mer vanlig bröstpress och lite olika inställningar på chins/dipsmaskinen. Tänkte köra bicepscurlsmaskinen men så tänkte jag ”äh” och gick till hantlarna och gjorde riktiga.

Och här gjorde jag latsdrag! Det var kul. Var starkare än jag brukar vara, eller kanske en snällare maskin 😉 Brukar jobba på kanske 40  jämnt. Här 46. Nöjd.

Det är viktigt att utmana sig själv ibland. Vissa vill inte träna med fria vikter, andra (jag) känner sig obekväm med att enbart köra maskiner. Alla behöver vi förnya oss och testa nytt. 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.