Att göra en hälsokontroll med Medisera

I samarbete med Medisera


I fredags var ju jag och Henke på världens äventyrsdag i Eskilstuna. Jag hade kul, han hade mindre kul. Henke skulle opereras, jag skulle ta blodprov. Sen åkte jag och tränade och åt hotellfrukost. Det var mest nice. 😉

I samarbete med Medisera har jag nämligen fått erbjudande att göra en hälsokontroll, som innebär att man tar ett blodprov som de sen analyserar och så får jag veta alla möjliga saker om mig själv.

De har olika hälsokontroller, den jag gjorde heter Hälsokontroll Stor och kommer ge svar på hur min kropp mår egentligen. Efter förra vårens mentala och fysiska krasch så känns det här ännu mer spännande att veta faktiskt.

Kommer få reda på om jag har vitaminbrist, järnbrist, och om mina njurar fungerar som de ska. Kommer även få reda på om jag har risk för diabetes eller hjärtkärlsjukdomar, bland annat.

Såhär gick det till:

Börja med 12 timmar fastande innan blodprovet. Därav bilden på ben&jerry-bilen ovan, var inte lite lagom sur över att behöva köra efter den bilen inne i Eskilstuna när vi kom fram och jag var rätt lagom vrålhungrig.

Varför man inte ska äta innan är för att blodprovet inte ska påverkas av vad man ätit innan, om du precis ätit en stor godispåse kommer det ju finnas mer socker som rullar runt i blodet än vad det brukar göra, vilket gör att provet blir missvisande.

Tyvärr kunde man inte ta blodprov i Örebro, men som tur var skulle jag redan till Eskilstuna eftersom jag skulle köra Henke, och i Eskilstuna kunde man ta prover – perfekt!

Jag hatar verkligen nålar och sprutor, men det där provet gick så fort så jag hann knappt med att förbereda mig inne hos sjuksyrran innan provet var över. Pang bom hejdå. Trevlig helg sa hon när jag gick. Sen var det över. Mycket bra betyg av sjuksystern måste jag säga. 

Sen eftersom jag mådde så dåligt, ville bara lägga mig och gråta haha, så åkte jag bort till Eskilstunas Elite Hotel och åt hotellfrukost. Så bra utbud. Måste måste måste åka dit igen.

Därefter gick jag till Actic Eskilstuna och tränade, som ni kan läsa om här, och därefter hämtade jag upp Henke som blev klar precis då, och sen körde vi till Örebro igen.

Här kan du läsa mer om just Stor Hälsokontroll, testet som jag gjorde.

Testet kostar 1400 ungefär och är helt klart värt en investering för att se hur kroppen mår. Hjärtkärlsjukdomar och andra liknande är ju de som blir mer och mer vanligt, vilket är rätt obehagligt. För att undvika såna sjukdomar så finns det en helt magisk mirakelmedicin. Gissa vad det är…. 😉 

Så nu får jag vänta på provsvaret i 2-6 arbetsdagar. Ska bli så spännande! Kanske får jag lägga om hela min kost, vem vet? 😉

Tack Medisera för ett superkul samarbete!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.