8 bästa sakerna med Oxford- och Londonresan

Hallåj! How’s the läget going?

Hemkommen efter ett par dagar i Storbritannien med min fina karl, och innan vi går in på helgen måste jag bara säga att jag hittat ett riktigt bra användningsområde för skäggstubb: när det kliar på ryggen eller axeln eller någon annanstans som behöver akut kliande, så kan man ba dra den kroppsdelen mot Henkes haka. Annars vet jag liksom inget bra med skäggstubb. Gillar ni sånt? Jag kanske dock börjar gilla skägg imorgon i och med att jag fyller 24 imorgon och då ska bli lite mer mogen. Oklart om det kommer hända över en natt.

Här kommer mina 10 bästa saker med vår resa, inklusive olika ställen ni borde besöka om ni ska åka till Oxford eller London!

1. Maten på The Perch

Här är det liksom RIKTIG mat. Riktig engelsk mat. Riktig fish & chips. Tro det eller ej, men det här är en restaurang av det lyxigaste slaget, där de köper in dagsfärsk fisk som de själva då tillagar. Klassikt. Gott som tusan.

The Perch ligger lite utanför Oxford, så antingen kan man gå dit längs med Themsen, eller så kan man ta och hyra cyklar som vi gjorde! Kommer om det längre ner!

2. Covent Garden i London

Covent Garden är ett sånt där ställe som är så himla mysigt att strosa runt i och kika i alla butiker som finns där. Vi köpte en jääääättegod glass, tittade på en person som skar sönder en annans persons jacka (magitrick) och bara hängde lite.

3. Camden Market

Superkontrasten till Covent Garden är Camden Market, en gigantisk marknad, som är som en stor secondhand-marknad, matmarknad och små souvenirbutiker – allt i ett. Människor överallt, myller av turister, shoppingsugen Clara och hatt-letande Henke. Som tur var hittade han ingen haha.

4. Hyra cyklar för 50p per tur.

Så. Jag och Henke hade alltså gått runt runt runt i både London och Oxford i två dagar och var inte speciellt sugna på att gå 40 minuter enkel väg till the Perch (resturangen på 1an). Så… vi tog och testade Pony Bike – tjänsten, att man helt enkelt hyr en cykel och betalar för tiden man använder cykeln. Man får betala en klumpsumma som säkerhet, och sen låg priset på runt 50p per halvtimme, alltså typ 6kr per tur. Tog en kvart att cykla till the Perch i lugnt tempo och en kvart tillbaka.

Jätteskrangliga cyklar, men verkligen så bra grej. Säkerhetsklumpsumman ska man få tillbaka när man avregistrerar sig, som jag gjorde idag, så får vänta några dagar på transaktionsgrejen liksom.

Extra bra grej för mig som älskar att cykla, Henke var lite mer skeptisk till en början, men när han började äta maten fattade ju han varför jag tjatat om att åka dit.

5. Träna på Oxford Brookes gym

Så konstigt att vara tillbaka, och ändå så roligt. Omklädningsrummet såg EXAKT likadant ut, övervåningen med löpmaskiner och styrketräningsmaskiner såg likadant ut och den där delen jag tyckte då var så himla läskig var jättemjuk och mer crossfitmysig än vad jag mindes det som.

För när jag började träna på Oxford Brookes så hängde jag med en klasskompis från EF, och han introducerade mig till skivstången där på det gymmet. Tidigare hade jag tränat en del med skivstång, men aldrig jobbat med benböj eller marklyft speciellt seriöst.

Mindes gymmet med fria vikter som mörkt, hårt, och grabbig stämning. Lite som ÖKK är, fast ännu mer grabbigt och otrevligt. Kände mig inte riktigt hemma men ville liksom vara hemma där för trivdes att träna på det sättet.

Igår, när vi gick in i den delen av gymmet, så blev jag så chockad. Visserligen hade de målat om till en ful limegrön, men det var liksom… Crossfit och liksom mysig stämning. Grabbarna som tränade just då var inte alls sådär stora och grova som jag tänkte mig att alla de där var. I jämförelse med ÖKK och ex Hallsbergs Atletklubb så var det här lite gulligt. Fanns ingen riktig bänkställning, fanns ingen riktig skivstång för bänk, och allt var liksom… inte som jag förväntade mig.

Min bild av läskiga gym har nog ändrats en hel del sen dess.

6. Bara få vara i min gamla hemstad

Vi var där alldeles för snabbt för att hinna se allt jag ville se igen, och hinna återupptäcka allt jag ville, så det är tur att jag redan har en resa planerad till Oxford nästa sommar, för då är det nämligen fem år sen jag pluggade där och vi ska ha en reunion, vi som hängde där.

I Oxford spenderade jag nio månader av mitt liv, och den staden kommer alltid ha en del av mitt hjärta.

Och på tal om kärleken till Oxford…

7. Älskade parker, älskade natur

I Oxford och runtom finns det så många parker och ytor som de har tagit tillvara på, på ett lite annorlunda sätt en i Sverige. Det känns som det är viktigare för britter att ta hand om naturen, om att se till att parkerna sköts, utegymmen tas hand om och alla små gångar och småvägar en kan hitta är välskötta.

Nästa år vill jag ta ett par dagar på en cykel och cykla runt Oxford och i stan, bara för att det var ju så jag upptäckte staden. Brukade ofta cykla en runda på helgerna, gärna längs Themsen, eller runt skogen norr eller öster om Oxford.

8. Att det var bra väder.

Storbritanniens väder är ju lika lurigt som Sveriges liksom. Så vi hade verkligen tur under helgen! Lagom varmt för att orka turista, och lagom varmt för att få äta glass!

Längtar redan tillbaka.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.