6 tips på roliga och mysiga (eller tuffa och svettiga) träningsdejter

Fick en fråga häromdagen om bra träningsdejter, vad man kan hitta på för att träna ihop liksom. Alla därute har ju olika tankar och idéer om träning, vad som är kul och inte så kul, vissa tycker det är roligare att springa ihop och andra att bänka ihop (kan ju säga att jag och Henke inte sprungit en meter tillsammans, förutom när vi haft bråttom någon gång).

Mitt viktigaste tips är nog dock att tänka på att en träningsdejt kanske inte är så speciellt intim, speciellt om ni är på en allmän plats. Just det går bra att spara tills efteråt när ni är klara! 😉 

6 mysiga träningsdejter

Utegymsträna

Förra sommaren, bara några veckor efter att jag och Henke träffats första gången så hjälpte han mig att fota bra bilder och gifar till det här inlägget. Svettigt i sommarvärmen, kul att testa på ett nytt utegym och kul att svettas ihop. Vet inte om jag fokuserade mest på att leka med Zero, träna, fota eller spana på H 😉

Gymträna

Vi två är ju vana båda två att träna på gym, men för dig kanske det är mer ovant. Det är lite speciellt att träningsdejta på gym, skulle rekommendera att inte vara allt för intima kanske 😉 Men det är ju kul att lära känna varandra här och pusha på varandra!

Har sett många par som vart väldigt intima på olika gym, speciellt när jag bodde i Oxford och tränade på ett gym där haha. Ojojoj.

Testa på en ny sport tillsammans

Eller varför inte bara ta en liten boll och spela lite ihop? Har inte testat sporter på dejter så, men däremot kompisdejtat och testat nya saker, framförallt gruppträningar! När jag tränade på Friskis&Svettis i Växjö för typ 6 år sen så testade jag och en kompis deras utbud! Så kul ju!

Sporter att testa på:

  • mountainbikecykling
  • klättring
  • vattenrugby
  • dans ex bugg

Och många fler!

Cykeldejta

För några år sen (när jag köpte min älskade cykel) så var jag bra på att åka på utflykter med både vänner och dejter, cyklade runt i Örebro, en gång till Lanna kalkbrott (så lååångt haha). Hoppas på fler såna i sommar. Funderar på att bygga om min skräpcykel till en Zero-cykel, alltså att jag kan ha med honom i korgen. Han orkar ju inte springa flera mil liksom. Vore kul!

I Växjö var jag ännu bättre på det här, eftersom det finns så många badplatser runt om i stan. Ena dagen cyklade vi till Evedal, andra dagen till Arabybadet och sen var vi Räppe och Sandsbro. Hade helt klart många badsugna kompisar därnere. 😉

Intervalldejta

Inget jag testat på, men dock hört och sett och läst om såna där galna löpare som tycker det är kul att springa och svettas ihop. Jag är inte lika övertygad men är säkert kul.

Kan tänka mig att det är ett spännande upplägg att den ena springer en minut, den andra vilar, och så byter man. Svettigt och jävligt. Tur att varken jag eller Henke gillar att springa. 😉

Vandringsdejta

Det här är ju så mysigt! Antingen bara någon timme, eller ta med tält och sova ute i skogen en natt, eller göra det till världens projekt och vara borta i flera dagar! Bestiga Kebnekaise, vandra någon pilgrimsled eller något annat mysigt. Eller bara upptäcka skogen runtom där du bor.

Har du varit på någon bra träningsdejt?

Eller har du vart med om något riktigt pinsamt? 😉 Berätta!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.