ShortStop, Kid Block och allt annat jag älskade med WFTDA Playoffs

1. ShortStop. 

Riktigt bra jammer i Gotham Roller Girls. Har en egen fb-sida! Studerades hennes taktiker i varje jam, förundrades av hennes explosivitet och målmedvetenhet att komma igenom varenda förjävliga vägg. Jammer Goals.

2. Rollerderbytwitter.

Skrattat, gråtit och hejat med alla andra på twitter. Även om en sitter live eller sitter hemma och kollar på sport så är det något helt magiskt med att följa med i sportlivetwitter. Gillar det i andra sporter också såklart, men ett mindre gnälligt twitterflöde var det här och mer hejarop. Inte så mycket gnäll på domarn som i andra sporter.

3. Välkomnandet.

Jag var ju en av alla volontärer som hjälpte till under helgen och måste säga att det var otroligt roligt! Det var kul att få hjälpa till, att få prata med alla möjliga personer och liksom lära känna Derbysverige och resten av världen! Jobbade en hel del med en kille från Nederländerna, några (såklart) från Malmö och sen lite från alla möjliga länder. Så kul att få prata med folk som jobbar på WFTDA och med grymma spelare och allt sånt. Typ som när jag var dörrvakt och hela Gotham-laget gick på rad förbi mig och alla hälsade och såg så snälla och vänliga ut. Hehehehehe. Lever nog på det i ett par veckor till.

4. Domarkärleken.

Okej, det var lite domargnäll, men inte ALLS något till skillnad mot exakt alla andra sporter. Några få buarop, men inget ”domarn ska dö” eller liknande som jag hört tidigare. Spelar ingen roll vilken sport, finns ingen domare som förtjänar att dö bara för att hen har gjort sitt jobb. Vi är alla människor och jag är tveksam att personen som säger ngt sånt skulle kunna göra jobbet bättre.

5. Scald Eagle.

Behöver inte säga något mer tror jag.

6. Stämningen.

Så himla glad för stämningen hela helgen. Så kärleksfull, så välkomnande. Stöttande båda lagen, hejande på underdogs, jublandet varje gång jammern kom igenom, eller en bra blocker gav en snygg tackling. Och på tal om bra blockers:

7. Kid block.

Bästa blockern den här helgen tror jag. Iaf min favorit.

8. Inspirationen till träningen.

Har så mycket tankar och övningar för laget nu. Så mycket som vi behöver träna på, öva upp, bli bättre på. Framförallt bli starkare, snabbare, explosivare, mer spelförståelse och mycket annat. Hujeda mig, nu kör vi.

9. Så mycket muskler. 

Angående punkten ovan. Såg muskler överallt. Så otroligt starka och vältränade spelare. Speciellt Gothams spelare. De var så galet galet galet vältränade. Antar att det är så när laget är topp tre i världen. Tänk att få göra fystester på dem….. vilken dröm.

10. Stämningen i matchen mellan London RD och Rainy City.

Var det helgens bästa bout eller var det helgens bästa bout? Så BRA. Så galet bra. Kommer på WFTDA youtube väldigt snart hoppas jag.

Matchen mellan Crime City och Gotham var inte heller så tråkig. 😉 Knappt någon match överhuvudtaget som var tråkig. Behöver mer high level roller derby i mitt liv helt klart. 

Vad tyckte du var allra bäst med WFTDA Playoffs?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.