Om jag skulle ställa upp i valet 2018 hade jag jobbat för…

…. ett starkare Sverige. Bokstavligt talat. Skattesänkning ju större biceps du har och ju mer du röker desto mer skatt. Och så vidare. 😉

Skämt åsido. Det finns otroligt mycket sånt här som jag tänkt på av någon anledning senaste dagarna. Jag har inte riktigt någon susning om varför det kommit in i huvudet på mig, men som ni kanske vet så tycker jag ändå politik är rätt kul. 

Drömmer om sommar och val 2018… 😉 

Mitt framtida parti skulle jobba med

  • Försvåra allt för bilister och jobba för ett BRA och säkert och roligt cykelnätverk i alla städer, byar, hålor, längs med E4an och allt. Ju lättare det är att cykla och ju jobbigare det är att ta bilen desto bättre. Faktiskt. Folk är lata.
  • Sätta upp riktlinjer kring placering av varor i butik – och kanske till och med förbjuda att sötsaker säljs i livsmedelsbutiker. Folk är lättlurade och hungriga – köper skit.
  • Sätta lag på träning på arbetsplats – som givetvis skulle anpassas till varje individ på något sätt. Hur vet jag inte, men det blir ju inte jag ansvarig för som Statsminister ändå! 😉
  • Ta bort all moms på allt med träning – alltså allt som har med fysisk aktivitet att göra. Saker som får folk att röra på sig. Avskaffa moms på cyklar, på joggingskor, på PT-pass, på Friskis, på fotbollsträningar, på löpargrupper, på allt ni kommer på.
  • Öka istället momsen på allt med rökning – och annat som gör att folk inte mår speciellt bra. Det borde vara så dyrt så att det inte är ens rimligt att köpa ett paket i månaden. Och skiter faktiskt i om jag kränker någon nu men det här tycker jag helt ärligt.
  • Lag på att följa riktlinjerna från FYSS 2017. 
  • Öka även moms på alkohol, snus och skitmat – skiter i om det finns studier som visar att det inte ger resultat, momshöjningen kanske inte varit tillräckligt hög bara.
  • Prioritera friskvårdsutbildningar på arbetsplatser – och utbilda personer som åker land och rike runt för att utbilda företag och privatpersoner i ämnet. Motiverande såna utbildningar.
  • Idrottstimme/träning/något med aktivitet på VARENDA LITEN SKOLA i hela Sverige. Och all tid som går ska göras aktiv. Lärare ska få specialutbildningar som de får löneförhöjning av om de använder i arbetet (där utbildningen handlar om aktivitet i undervisningen såklart).

Vissa grejer är mer seriösa än andra, såklart. Sån är jag. Men tänk om allt detta vore sant. Tänk vilket Sverige vi skulle ha. Tycker ni jag ska ställa upp i valet 2018? Det är väl dags i så fall nu.

Något jag tror starkt på är att HÄLSA är en kombination av individuella val och statliga val. Det måste komma möjligheter för individen från staten som gör att det hälsosamma valet blir lättare än det ohälsosamma. Alltid. Det dör alldeles för många av fetma och det är alldeles för många som drabbas av ohälsosjukdomar. Tyvärr. Ändring nu tack.

Vad skulle ni ställa upp med för frågor?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.