Hur många armhävningar behöver en rekryt kunna göra?

Har fått en kluring ställd till mig:

Hur många armhävningar måste en person klara för att jobba i Försvarsmakten?

Jadu, det vet jag faktiskt inte. Måste och måste.

Jag tror att svaret är så att samtliga rekryter som genomför en grundläggande utbildning i Försvarsmakten måste genomföra ett godkänt multitest och i det testet måste du genomföra 8 armhävningar innan det börjas räknas poäng.

Antar att det gäller samtliga platser där det går att genomföra en grundläggande utbildning, men är väldigt osäker.

Vågar inte säga helt ärligt, så ni som vet får gärna kommentera inlägget längst ner och hjälpa till!

Vissa förband kräver kanske mer än andra, vissa kanske har stenhårda krav och andra kanske inte har såna krav alls. Jag har ingen susning.

Tips: maila det förband du är intresserad av och fråga angående deras fysiska krav. De kommer högst troligt berätta tider på milen, antal armhävningar eller mycket annat som är målbilden när du är klar med din GMU. Precis i början kanske du inte ens behöver ha klarat springa milen alls, eller gjort en armhävning på fötterna alls. Du kommer byggas upp under din utbildning, jag lovar.

DÄREMOT:

Tidigare multitest jag genomfört på GMUn gjorde jag 18 armhävningar (tror jag) och idag gjorde jag 26 (!!!!!!!!!!). Har typ aldrig någonsin kunnat göra många armhävningar på fötter men idag så ba BAM. Dock såklart besviken att jag inte gjorde 28 så jag maxade den grenen och fick 100 poäng men är helt klart nöjd. Sätter 100 nästa gång. 

Vet inte om det blev 30p exakt, ska kontrollera söndag kväll när jag är tillbaka på kasern. Vet dock ATT jag ökade och är himlans väldigt glad över detta.

Hur mycket fokus är det på armhävningar?

Alltså, fokus och fokus. Beror väl på. Vi har BRAK ibland, och då brukar det ingå att göra runt 20 armhävningar. Ibland innebär det att ha på sig stridsutrustning (vilket är supertungt) och ibland innebär det att bara göra det i vårt tunna poplinställ, vilket är hur enkelt som helst.

Gillar variationen i det där, och gillar faktiskt att vi fokuserar så mycket på armhävningar som vi gör, eftersom jag kan märka en sån markant utveckling hos mig själv.

Kan absolut inte heller svara för andra platser i Försvarsmakten såklart, andra förband och plutoner kanske har BRAK varje dag, vissa kanske har det två gånger om dagen.

Viktigaste är tekniken

Bättre med en snygg armhävning på knäna än en förskräcklig på fötterna. Är du osäker på din teknik, be om hjälp, filma dig själv eller försök lösa det på annat sätt. Lovar att det är värt att investera lite tid i att träna på rätt armhävningar, för med packning på så vill du ha en bra teknik.

Så, 10 armhävningar kära läsare, framåt.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.