Halva GMU avklarad

Sex veckor gjorda, sex veckor kvar.

Är otroligt nöjd med mig själv. Har blivit godkänd på allt hittills (eventuellt inte provet vi gjorde i fredags för det har vi inte fått reda på än då) och har klarat av allt. Har lärt mig otroligt mycket om mig själv, om andra, om Försvarsmakten, om säkerhet, om krig, om fred, om hur folk fungerar i stressade och pressade situationer och om Sverige. Samtidigt som jag har enormt mycket att upptäcka. 

GMUn är ju tre månader, och efter det kommer GU som kommer vara sex månader lång. Så egentligen har jag inte kommit någonstans, men gillar att ha delmål, så det inte känns alldeles övermäktigt.

6 veckor av:

 • Larm som ringer 5.40, upp ur sängen, dra på sig dubbla sockar och bädda sängen så att allt möjligt kan studsa på den.
 • Få blåmärken på alla möjliga ställen av vapnet, av att kasta sig på marken och nu senast: klättra på ett rep upp och ner. Hela mitt ben är helt blått, supersnyggt! 😉 
 • Hoppas att veckan kommer innebära fältdygn så vi får sova i tält, vara ute i skogen och lära oss allt möjligt.
 • Svära tyst för mig själv när inte tändstålet fungerar, och sen sno en låga från grannen till mitt spritkök. I framtiden ska jag gå runt med tändstickor i en plastpåse. Eller egentligen allt i en plastpåse. Vi är ändå på ett amfibieregemente. Vi älskar regn. 
 • Bli helt överlycklig av mer än 10 minuter när det är dags att äta. Ibland blir jag fascinerad av mig själv i hur snabbt jag kan sleva i mig mat. Armen bara går runt runt runt och knappt hinner en andas. 
 • Ha håret i en så låg knut att det kliar galet i nacken under givakt på morgonen.
 • Alla härliga morgon-BRAK.
 • Att känna hur jag växer som människa, hur jag blir mer och mer säker på mig själv, hur jag känner att jag blir smartare, starkare, modigare och utvecklas till en bättre människa enligt mina ramar. 

Vad tror ni jag kommer addera på listan efter ytterligare sex veckors utbildning?

One comment

 1. – Order och kontraorder
  – Snöbyxor som glider ner till knäna (kitta med helikopterlina)
  – Lukten av Chili Tuna Pasta

  Det blir skoj, lycka till!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.