Dag 8 – träffade A 5 gånger på skjutbanan.

Så. Idag släppte de oss superhimlatidigt. Kl är 20.45 och jag ligger redo i sängen för att sova. Allt packat, allt vikt, skor putsade och allt annat sånt. 

Imorse bar det av till skjutbanan, i helgen har vi nämligen bekantat oss med vårt vapen, AK5, och idag fick vi skjuta våra första 10 skott. Satte 5 första helt okej och omgång två satte jag alla inom ett område av typ 3 nävar. 

Jävlar i havet vad nöjd jag var. Ursäkta svordomen. 

Varit så nervös för hur det var att skjuta men gick bra, kändes helt okej. Har varit väldigt tveksam till grejen med vapen men jag överlevde ju. Det var faktiskt rätt kul. 

Sen var det gaaaaaaalet jobbigt att springa med vapen och all stridsutrustning kan jag lova. Stummaste benen någonsin. Längtar efter en foamroller så jag kan rulla ur alla hårdheter. Ska åka ner till ÖKK på lördagen när jag är hemma och köra lite sånt där göttigt tror jag. Rulla ur hela kroppen. 

Det värsta med vapnet är ändå att det är så galet tungt att stå i stridspositionerna. Får kramp i mina axlar exakt hela tiden. Såååååå ont. Tur är att det är lika tungt för alla och tur att jag ändå tränat axlar en gång i mitt liv. Punkt två på ökk på lördag: axlar. 

Och shoppinglista:

  • Tamponger till fält. 
  • Toapapper att stoppa i hjälmen. 
  • Proteinbars så en slipper gå hungrig. 
  • Hundbajspåsar.

Alla tips från hemvärnsplutonen som vi träffade här idag. En gammal Växjövän är med i den, lite kul att höra lite redig småländska. Vi fick även en bibel av en ekumenisk församling som jag glömt namnet på men som var himla snälla haha. Ska eventuellt bära med den…. men samtidigt så vill en bära så lite som möjligt i all packning.

Men nu tänker jag sova, kanske kan vakna utvilad imorgon ändå. Så godnatt, höres imorgon. Vecka två av 39 nu. Adjöken.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.