Dag 52 – att vara gruppchef

Hujedamig. Idag vart det riktigt ruskigt ute. Dimmigt och blåsigt och regnet ba var som en sån där bra vattenfördelardusch, så det blir som ett moln liksom. Ja. Det kändes som vi var mitt i ett moln. Amfibiesoldat. Skönt.

Idag har vi kört situationer och tränat lösningar på det, vilket har vart sjukt kul. Riktigt gött med lite mer fria händer om vad som ska hända, mycket tidigare i utbildningen har varit ”gör x sen y sen z”, nu var det mer ”lös problemet”. Är ju gruppchef i veckan så lite mer krav på mig, men löste det till slut.

Det är rätt svårt att vara gruppchef faktiskt och komma ihåg exakt allt i skarpa situationer. En gruppchef ska liksom ha stenkoll på situationen, kunna ingripa, ta rätt beslut, delegera uppgifter och liksom se till så allt händer samtidigt.

Så det är skönt att vi får öva och träna, och sen diskutera fram lösningar efteråt. Vad borde jag gjort istället, vad borde de andra i gruppen gjort, vem skulle sagt vad och så vidare. I ett framtida jobb där det faktiskt i framtiden kommer handla om liv så blir ju ord och handlingar otroligt viktigt. Det kan lugna ner motståndet, öka aggressiviteten eller så blir det direkt totalt kaos. Att få öva in och testa beteenden gör en ju helt klart lite mer säker på hur en ska tänka i framtiden.

Imorgon hoppas jag på strålande sol, god mat och ett glatt gäng. Näst sista dagen innan jullovet. Vad hoppas ni på?

Läs mer: Halt, militär skyddsvakt!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.