Dag 44 – nyårsarmhävningar

Så, jag har bestämt mig. Ska rehaba min rygg och träna på ett lätt sätt varje kväll fram till nyår. Började lite smått igår men känner att jag behöver köra lite varje dag för att det ska bli något. 

50 armhävningar, blandat med kontaktträning i chinsställning (tränar på att aktivera skulderbladen) och avsluta lite med att rulla på en hård liten jävel till boll. Ska även skaffa mig ett gummiband så jag kan göra lite trevliga rehabövningar! Har fått ett gäng bra skickat till mig, hoppas på dom! 

Vill ni vara med? 

Har ni inte någon chinsställning kan ni väl göra någon annan övning. En minuts planka istället? 

Jag körde 10 armhävningar i taget, ungefär vid repetition 8 gjorde det hyfsat ont, 10 var hemsk. Så, ja det är ju inte bra att ha ont, meeen nu vet jag åtminstone vad jag kan utgå ifrån.

För vissa av er är såklart 50 armhävningar a piece of cake. För andra är en armhävning döden. Tur att det går att göra på olika nivåer. Vissa kör med händerna mot en vägg, andra med fötterna på en bänk och jag tränar på att orka 50 i rad på fötterna. 

Detta är mest i rehabsyfte men det har ju ändå lite go påverkan på styrkan också. 50 armhävningar är inte jättemycket, I know, men det är LÅNGT mycket mer än alla som inte gör 50 armhävningar. 350 st i veckan. Helt ok. 

Hoppas verkligen att det hjälper mot smärtan istället för förvärrar! Hade tänkt blogga om en helt annan sak men nu hände en grej så jag suger på den karamellen! Godnatt mina fina! ♡ 

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.