Dag 18 – ska jag sluta?

Idag har inte varit en kul dag. En faktiskt så jävlig dag så jag inte ens vill berätta. Eller ja, förmiddagen var kul, vi körde närkampsträning. Svettigt som bara den men kul och lärorikt. Nu börjar vissa saker sitta bättre samt kännas mer verkligt. Att vi tränar på saker som faktiskt kommer ge saker. 

Men som ovan, idag har jag vart väldigt otaggad på min GU. Dagen var inte kul och under allt det okuliga så tänkte jag bara tillbaka på livet som student, som egenföretagare, som timmis i hemvården, som gruppträningsinstruktör på Actic och på allt jag gjort tidigare. 

Inget har varit lika påfrestande och lika jobbigt som detta. C-uppsats och samtidigt plugg genom åren har visserligen inte vart kul men detta är liksom en helt annan grej. 

Och istället för att gnälla så ska jag (mest för min egen skull) spalta upp alla möjliga olika anledningar till varför jag inte packat väskan och åker hem imorgon, varför jag istället stannar och genomlider detta. Har massor med olika anledningar, här kommer de utan inbördes ordning: 

  • Behövde en mental paus från plugg, från företagandet och allt annat jag höll på med. Här i FM används inte min hjärna på överhuvudtaget samma sätt vilket blir den där mentala pausen. Så skönt! 
  • Vill lära mig mer om träning och lite om hur FM tänker kring träning. Kanske inte kommer lära mig mer om hur zarkomerer jobbar eller hur enzymerna kämpar på, men mer hur ett träningspass kan se ut, om hur de tänker kring progression och så vidare. Lärt mig en hel del hittills. 
  • Och fortsättning på punkten ovan så vill jag lära mig mer om ledarskap. I tidigare ledarskapsutbildningar (främst i sv Kyrkis) har jag lärt mig att klappa medhårs och dricka saft med mina konfirmander, och sjunga lite psalmer innan en går och lägger sig. Här är det lite smått annorlunda. 😉 
  • Jag vill lära mig mer kring jämställdhetsarbetet i och utanför FM. Mer med Militärkvinnor och mer med annat sånt. Vad görs? Ska något göras? Varför? Varför inte? Osv. Sjukt intressant.
  • Jag vill testa mig själv och utmana mig själv. Vill inte ge upp förrens det är absolut det sista valet jag har utan vill fortsätta pressa mig och testa mig. Vore så lätt att bara ge upp men vill inte göra det. 
  • Jag vill få en bra utbildning i överlevnad i händelse av krig eller annan katastrof. Tänk typ om all el bara skulle dö. Eller vattnet skulle ”ta slut.” Vad skulle hända då? Hur lång tid tar det innan det är kaos? Jag gillar tanken på att vara förberedd med kunskap på hur jag ska klara mig och kunna rädda andra. 
  • Jag ville ha en utbildning som faktiskt skulle kunna ge mig ett heltidsjobb efteråt. Inget mer flummande utan en riktig utbildning. Sen kanske jag inte kommer jobba heltid som soldat men funderar just nu på deltid och det kombinerat med företaget. Vore najsigt. Bra kombination och kul sån. 

Att bara tänka igenom mina varför och fokusera på det så gör det livet redan nu lite lättare…. Även om kl ringer om sex timmar….. så godnatt, behöver bli effektivare på kvällen så jag får sova mer. Adjökens! ♡

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.