10 bra saker med naturen

  1. Här finns det utrymme att träna överallt ungefär.
  2. Det finns grenar som redskap, stenar att ha i famnen och köra benböj och sådär.
  3. Vill du inte köra styrketräning i skogen (förstår knappt varför en inte vill det) så går det självklart att springa runt runt runt.
  4. Eller mountainbike. Helena är en sån som kan sånt. 
  5. Sen finns det ju mängder med sjöar och andra ställen att bada i runtom i Sverige. Simma på hej och hå.
  6. Och vandra, det kan en ju göra. Vandra långt eller vandra snabbt, vandra med tung eller lätt packning. Ta med tält eller inte.
  7. Sen finns där mat också. Är inte så bra på att hitta mat i naturen, mer än harsyra, men lär finnas böcker på ämnet om ni vill fördjupa er i det. I min favoritbok så ligger det en trollformel över alla röda äpplen i deras skog, så om du råkar hamna i the Midlands så ät inte de röda äpplena bara. 
  8. Och så går det bra att bara vara. Sätta sig på en sten och bara njuta av hur fint det är. Hur grönt det är. Hur småkrypen yr omkring på stigen. Hur ugglan ugglar sig långt där borta.
  9. Och det är nog i skogen jag känner mig som tryggast. Som att jag hör hemma. Speciellt i de småländska skogarna hos mina föräldrar. I den skogen vi äger. Kanske inte så konstigt men det är min bästa plats. 
  10. Det går att upptäcka magiskt vackra platser, speciellt om du springer snabbt. För springer du för snabbt måste du ju pausa och andas lite. Och det är då du (iaf jag) upptäcker det magiska.

Om jag älskar att vara i naturen? Ja.

Du har väl koll på oss i Bloggar om Hälsa? Under augusti så bloggar vi om naturen på olika sätt. Är du också träningsbloggare och vill gå med i BoH? Klicka här då!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.