Att träna på ett nytt gym

Igår gjorde jag något som många brukar tycka är rätt läskigt: Jag tränade på ett nytt gym.

Jag visste på ett ungefär vad som väntade där nere, men ingen aning om exakta saker. Jag visste inte småsaker som vart jag skulle fylla på min vattenflaska, vart jag hittar en skivstång, vart jag hittar bästa hantlarna, vilken maskin som var för vad och så vidare.

Små saker som jag själv kanske inte blir jättestressad för (speciellt eftersom jag var så otaggad och jättetrött när vi skulle träna) men som jag vet att många andra reagerar på.

När du ska börja träna på ett nytt gym kan det allra viktigaste vara att ha en bra plan på vad som ska hända på träningspasset. Att veta vad du ska göra på ett ungefär. Att ha lite för många övningar redo för det finns ju en risk att de inte har samma grejer som du är van vid.

Min plan var överkroppsstyrka.

Jag har ju som mål att kunna göra chins en gång i framtiden och då behöver jag träna upp den styrkan i överkroppen. Tyvärr hittade jag ingen ställning där jag kunde öva på det, men hittade latsdragsmaskinen, hittade hantlar att göra axelpressar med och lite andra saker att träna samma muskler som används när du gör chins och pullups.

Passet blev inte alls som jag planerat, men det är inte jättelätt heller att planera ett pass när allt är nytt. När du inte har koll på vad som kommer hända, om alla grejer kommer vara lediga och så vidare.

Som tur är gick det bra ändå, jag är helt slut i överkroppen idag och jag kände mig inte ens lite stressad eftersom jag hade min plan i huvudet.

Har du fått träna på ett annat gym någon gång, alltså ngt som inte är som det du är van vid? Hur kändes det?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.