Att jobba extra och att inte ha energi alltid

Från någon vecka sen när jag var stark nere på ÖKK. 

Hej kära läsare.

Råkade skada min fot igår igen, samma skada, samma fot, samma tråkiga skit. Gjorde överstötar och foten landade snett och sådär. Kanske borde börja tejpa foten så jag överlever vardagen.

Jobbar även lite extra just nu på mitt gamla jobb, Larmgruppen i Hemvården Örebro Kommun. Kommer inte jobba jättemycket, men några pass i veckan, och det antagligen tills jag rycker in. Mitt företag drar inte in så mycket jag önskar, samt behöver tjäna pengar så jag har råd att köpa en ny säng, soffa, nya skor, nya träningskläder och allt annat jag vill ha. Flyttade ju för fyra månader sen ungefär och till lägis önskar jag ju nya saker. Så i kombination med att vara egenföretagare så jobbar jag för kommunen och hjälper gamlingar i deras vardag. 

Sen känner jag mig ganska matt ibland också. Typ som idag. Har inte alltid jättemycket energi till livet. Har ganska svårt att motivera mig ibland. Som idag. Hade tänkt jobba och fixa med både blogg och företagsgrejer och podden, men icke fanns där energi. Motivationen är noll. Utmattningen från i våras är fortfarande här, men kanske börjar minska lite. Tänker inte heller sura på mig själv för det utan låter mig bara få vara lat och inte göra något.

Eller ja, har inte gjort några måsten, men har en tvätt i tvättis, har dammsugit efter att vi borrade i mina väggar igår (cementdamm-molnen attackerade) och har fortsätt att leka med programmeringen jag vill lära mig. Och vissa saker började lossna, det gick snabbare än det gjorde i början och det var väldigt kul måste jag säga. Använder en barnbok och använder mig av ett katt-program, där jag idag gjorde olika banor katten skulle ta sig igenom! Så kul!

Nu är det dags att dra till lelle gymmet, sen ska jag jobba till kl 10 ikväll. Ska se till så det inte blir mer än fyra arbetspass per vecka, så det inte blir för mycket! Vissa veckor kommer det inte bli några arbetspass dock, för har inget schema, utan blir bokad på de tider jag lagt mig tillgänglig på. Sen att jag blir bokad ganska snabbt och ganska mycket, ja, det gör att jag inte känner någon stress över det där. Det kommer komma arbetspass och det kommer komma stålar.

Har funderat på att söka jobb som har mer med vad jag vill jobba med i framtiden (träning), men…. As you all know me så gillar jag inte att göra något halvdant. Skulle jag börja på ett nytt jobb vill jag lära mig ALLT, vill vara bäst, vill veta mest och så vidare. Det hände när jag började jobba i hemvården när jag var 18 (!!!) och det har hänt överallt jag börjat som ny. Det som är bra med vården är att jag redan kan mitt jobb, jag vet vad som krävs, jag kan telefonnumrerna utantill till sjuksköterskorna (iaf några av dem) och jag kan hur jag ska göra för att lyfta upp en gammal människa från golvet som kommer gå sönder om man håller i dem på fel sätt. Jag behöver inte lära mig något nytt och jag behöver inte klura på något. Jag kan jobbet, och det innebär att jag kan lägga min energi på annat, sånt som jag verkligen gillar.

Och det jag vill lägga energi på är mitt företag, på att växa som person, på att bli stark och lära mig programmera. Därför är hemvården ett bra extrajobb, faktiskt. Även om det är slitigt och sådär. 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.