Varför jag driver Fotboll För Alla Tjejer

fotboll för alla tjejer

Okej, så imorse fick vi ett spännande besked i USA. Och utan att kommentera det för mycket så tänkte jag berätta varför jag driver projektet Fotboll För Alla Tjejer.

Ni vet, förra hösten. 2015. Flyktingström till Sverige. Bränder på flyktingboenden. Skit överallt. Sverige var bara skit i media. Och hit ska vi välkomna alla flyktingar. Hoppas att de känner sig välkomna hit, när de har flytt från sina liv….. Och sen får hoppas att de inte hamnar på ett hem som bränns ner. Ni känner säkert till det mesta som hände förra hösten. Det jag minns angående det här förra hösten vara bara skit och skit och skit. 

Så jag ville ändra det här. Jag ville att alla flyktingar som kommer hit ska få se ett annat Sverige. Ett välkomnande Sverige. Ett Sverige med öppna armar. Ett Sverige de kan vara stolta över att få bo i. Ett Sverige som vill att de ska vara här. Lika mycket som att jag får bo i Sverige, lika mycket hör de hemma här, anser jag.

Så därför startade jag Fotboll För Alla Tjejer.

Ett integrationsprojekt som betyder väldigt mycket för många. Ett integrationsprojekt som förändrar deras bild av Sverige. Som välkomnar dem hit. Som låter dem ta plats, låter dem utvecklas, låter dem få vara sig själva.

För även om alla får ha olika åsikter i Sverige så tycker jag att alla ska få höra hemma här, oavsett bakgrund. För även om alla har olika åsikter ska alla få känna sig välkomna. Att de får ta sin plats i Sverige. Att alla som vill spela fotboll får göra det, utefter sina förutsättningar.

Vi kan inte förändra världen, men vi kan vara det där ljuset för någon. 

För mig är det viktigt att alla får känna sig betydande. Behövda. Att de har sin plats i samhället.

Vad tycker du?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.