Träningsmål hösten 2016

motivation

När börjar hösten officiellt? Är augusti en sommarmånad eller en höstmånad? Enligt vädret känns det mer som höst än sommar, och eftersom jag haft min sommarvecka i Frankrike så känner jag mig ändå redo inför hösten och allt vad det innebär.

Därför tänkte jag dela med mig av mina träningsmål inför hösten. Några mätbara (med exakta vikter/tider) och några som mer ska vara en känsla. Några lätta och några tuffare. Några Clara-mål och några som absolut inte är som jag.

roller derby mord sith

Mål hösten 2016

  • Klara 27/5. I roller derby så finns det ett test som görs för att få spela matcher, det testet heter minimum skills, och ett av kraven är att en ska kunna åka minst 27 varv under fem minuter. Detta är svettigt, men helt klart överkomligt (tittar vi på några i laget så gör de över 30 varv), så det är ett av mina viktigaste mål för höstens träning. I våras var det inte jättelångt kvar heller, tror jag gjorde 25.5 om jag inte minns helt fel.
  • Tävla för första gången i tyngdlyftning. Detta kanske är ett konstigt mål, men inte om ni känner mig väl. Jag är ju fegare än fegast ibland och har inte riktigt vågat tävla ännu. Däremot vill jag verkligen ställa upp i en tävling i höst bara för att ha gjort det en gång. Då kommer jag lägga mig på vikter som jag vet att jag kommer klara av också, bara för att känna mig bekväm.
  • Klara av turn around toe stops. Världens snyggaste grej, och världens lättaste grej för de som kan. För mig är det dock inte alls lätt. För jag känner verkligen att jag tappar kontrollen direkt och allt bara försvinner. Helt ologiskt. Tittar ni på videon nedan ser det ju hur lätt som helst ut……….

  • Bli starkare. Klara saker som jag verkligen vill ha klarat länge. Saker som dips och chins och lyfta massor med kilon och böja ännu mer och se ut som ett monster på gymmet.
  • Bli modigare. Våga testa nya saker. Testa saker jag inte testat innan och inte ge upp direkt. Eller okej, jag ger inte upp direkt, men jag intalar mig själv att det inte kommer gå, så då kommer det ju inte gå. Så ska tvinga mig själv att vara positiv och våga.
  • Böja 100 kg. Okej, detta kommer jag inte nå tills den sista december, MEN det är ett stående mål jag haft ett tag och som jag ska nå. Någon gång. Dock är det inget jag tränar för aktivt, eftersom mitt träningsschema innehåller bara tyngdlyftning, MEN sakta men säkert blir jag starkare och sakta men säkert kommer jag närmare 100 kilo. Sen är målet att kunna böja 100×5, men DET är långt bort… 😉

Vad har ni för mål med hösten 2016?

Såg att Emma Hå har delat med sig av sina träningsmål, kul att läsa om! Ser fram emot att följa hennes resa mot hennes maraton. Podcasten Den Friska Wargen har släppt avsnittet våra mål hösten 2016, vilket jag tror kommer innehålla träning också, eftersom Ida Warg osar träning hela hon! Lyssnar på den just nu! Thowe skrev om sina höstmål, om att hon bland annat ska åka mer längdskidor! Hur härligt som helst, ett mål jag också vill ha, men snö… i Örebro…. på hösten…. Ja, vi kan ju drömma. 😉

Läs mer: Är du mentalt förberedd för livet? Ett inlägg om att vara förberedd för de mål en sätter upp.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.