Sweaty hair don’t care

bänkdips

Well, look at that warrior face.  😉

utfall på bänk

Godkväll mina vänner! Dagens träningspass innehöll bara träning med kroppsvikten, även om det är fördelaktigt att ha en stabil bänk och en stång man kan hänga i!

  • 10 x 5 armhävningar
  • 10 x 5 getups
  • 10 x 5 (x2) utfall med ena foten på bänken.
  • 10 x 5 bänkdips
  • 10 x 5 hängande benlyft
  • 10 x 5 jumpsquats

Glöm inte att värma upp innan passet, speciellt handlederna för de blir hyfsat påfrestade i några av övningarna!

Hängande benlyft utförs genom att hänga i en stång och dra benen upp mot magen, antingen med raka eller med böjda ben. Jag gör den övningen främst för att bygga upp min greppstyrka, vilket är både bra för tyngdlyftningen och för att jag vill orka dra mig upp i pullups/chins. Glöm inte att spänna din latsmuskel (ryggen) när du hänger, så du får en bra aktivering där.

Ett svettigt pass, men det var roligt. Jag har hittat en svaghet jag vill träna upp mig i, och det är såna här kroppsövningar. Jag vill kunna göra 100 armhävningar utan att det ser jobbigt ut, eller kunna göra det på en hand, eller handstående pushups, eller ja, ni förstår säkert, det finns mycket man kan öva upp styrka i.

Snart tror jag det kan bli dags för träningspass ute i skogen, om det bara kan sluta regna! Det känns som om vintern försvann och vi hoppade över både våren och sommaren, men det är tur att jag gillar hösten så mycket som jag gör. Och så är jag regnhärdad, har levt större delen av mitt liv i Växjö…

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.