Söndagsträning med ÖRD

Örebro roller derby

Det är söndag och vi hade scrimträning med världens bästa lag. Ja, jag är partisk, men det stämmer också. På söndagar har vi bokat träningshallen i två och en halv timme, vilket ger massor med tid till bra träning, bra snack och bra svettlökar under armarna.

Det tränades på att vara stabil idag, det tränades på att vara säker på sig själv och det tränades på att veta vart sin motspelare är.

Örebro roller derby

Team white against team black. Vi körde både freshiegruppen idag och AV-gruppen (de med minimum skills). Här ovan är AV – redo att kötta sönder i hela två minuter. AV körde på som vanligt och reglerna för freshie är att bara gå på ”lite grann”, alltså inte tacklas fullt ut. Vi jobbar med spelarvana, med att våga stå i vägen och våga ta plats.

örebro roller derby

Här ser ni två av våra domare, de som håller på att utbildas till domare. Något som är viktigt är att ha ett gäng domare i varje förening, så att det fylls på med domare till Derbysverige. Tidigare har det inte alls funnits många, vilket har gjort att de domare som funnits fått åka runt en väldans massa. Visserligen verkar de ha tyckt det är kul och så, men det är bra om det finns domare i varje förening också. Tänk sen när vi har fulltaligt med domare för att kunna anordna matcher. Tre har vi, fyra saknas. Vill du bli domare i Örebro Roller Derby? Hola at me. 

Örebro roller derby

Här är Nick Farter, den av våra tre domare som kommit längst i sin domarkarriär. Observera det snygga hjälmöverdraget han har!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.