Jag har haft en sockerfri vecka

Min sockerfria vecka är slut. Det är söndag kväll och nu har jag varit duktig i en hel vecka. I söndags förra veckan lade jag upp Sugar Challenge på fb, en utmaning på min facebooksida där jag utmanade folk som gillat min sida att ha en sockerfri vecka. 24 personer har deltagit i eventet – vilket jag räknar som att de har varit helt utan socker den här veckan. 14 var intresserade, vilket jag räknar som att de var lite halvt med, men inte fullt ut.

Jag fuskade en gång. Jag hade nämligen en liten tesked honung i mitt morgonte för att jag kunde knappt andas. Jag har ju varit sjuk den här veckan (och förkylningen håller fortfarande i sig) och i onsdags var jag ”tvungen” att fuska. Jag behövde något lent som bara honung är mot det halsonda.

Örebro

Ganska dålig bild, men tycker att Örebro är himla fint kvällstid. Den här bilden är från en kväll tidigare i veckan när jag var på Pokéwalk. 

Hur har det gått med sötsuget?

Nada problema. Jag har vart otroligt sugen på en kladdkaka hela veckan, men annars har det inte varit något större krisigt. Det sög lite i helgen när jag jobbade (extra på hemvården) och en kollega tog fram en kladdkaka med lite olika krussiduller på. Tänkte ”nej, inte idag” och sen var det inte mer med det.

Det har varit ganska tråkigt att vara sjuk dock, och att inte få äta socker samtidigt. Det har varit liksom långsamt och tråkigt typ. Jag har en liten teori om att jag blir friskare snabbare om jag får äta glass, vilket liksom är varför jag fortsätter vara sjuk och sjuk och sjuk. Antagligen är det mer för att jag är otroligt dålig på att bara vila. 

Vad händer efter en sockerfri vecka?

Jag tänker nog fortsätta. Tanken är att ha två tillfällen i veckan då jag får vara onyttig, och att det skulle vara imorgon (kladdkakan) och på lördag kväll den här veckan. Jag är inte helt övertygad, men jag vill också sluta äta socker i samma mängder som jag tidigare gjort.

Sötsuget har funnits, men har liksom inte varit något problem, eftersom jag fick äta frukt. Det anser jag vara nyttigt, även om det nu innehåller fruktsocker. Det är så mycket nyttigheter i det (speciellt svenska frukter) så det väger över med hästlängder.

Imorgon ska jag äta kladdkaka, och sen får vi se vart jag slutar. Varför jag gjorde det var mest att jag hittills ätit väldigt dåligt senaste tiden, och behövde en reboot. Inget syfte att gå ner i vikt eller liknande, oroa er icke. Nästa gång vi kör en sockefri vecka blir nog inte förrän efter jul, häng gärna med då! Nu: Parlamentet.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.