#RollerDerbySaturday – Rose City Rollers vs Denver Roller Derby

So it’s #rollerderbysaturday! 😉

Jag tänkte börja prata roller derby här på bloggen varje lördag, för – ni vet – roller derby är värt att prata om varje dag, och extra värt på lördagar. Det är liksom en extra bra dag att prata om roller derby. Idag tänkte jag svara på några av frågorna jag hittade på den här bloggen, men först:

Kan alla bara kolla på 5.25 och framåt i kanske en minut?

Så mäktigt. Så häftigt.

How did you discover roller derby?

ÖRD (min förening) var på besök i min klass och försökte berätta (väldigt rörigt) om hur Roller Derby gick till och sen då försökte de pitcha in det hos oss tränare, för de var nämligen på jakt efter en tränare. Himla rörigt var det (är det fortfarande) men något fick mig att höra av mig till dem och här är vi idag: huvudtränare för Örebro Roller Derby.

How did you select your derby name and number?

Som endast tränare valde jag att endast ha ”coach” och inte ett nummer, eftersom planen är att inte vara spelare. Namnet är Mord-Sith och det är från min absoluta bokserie Sword of Truth av Terry Goodkind och en Mord-Sith är en krigare utan dess like. Skulle jag möta en riktig hade jag sprungit för livet 😉 Däremot har jag funderat i efterhand om namnet är speciellt bra… Det är liksom vad de är, inte vad de heter. För de har vanliga namn……… Men what to do. De som läst böckerna kommer förhoppningsvis rygga tillbaka! 

How long have you been skating (derby)?

Jag började skatea med freshiegruppen i våras (vårt senaste intake) och sen var planen att lära mig åka, för tänkte att en tränare behöver ändå kunna åka. Nu i efterhand har jag insett att åkningen inte riktigt är så kul, utan det jag älskar med rd är att få vara tränare. Så kommer inte rulla aktivt längre! Jag fokuserar på att bli en bra tränare istället. 😉

List your most notable derby injuries?

Förra sommaren ramlade jag i en backe när jag var påväg till gymmet med mina skates….. Ramlade och skrapade upp halva röven och fick världens skrapsår och allt. Kunde inte sitta ner på en vecka (!!) för att det behövde läkas och kunde knappt böja på benet. Det var liksom precis i rumpväcket… Och såret, ja, ta en hand och spreta på fingrarna. Cirka så stort var det. Nu syns bara ett litet litet ärr, så läkningen i den här kroppen, den är awesome!

What league(s) are you/have you been affiliated with?

Just nu är jag med Örebros enda förening, och är tränare för alla två grupperna vi har. Målet är att föreningen ska bli stoooor och ta över hela Örebro, och vi har kommit en bra bit på vägen! Ett lag som hade varit kul att jobba med är svenska landslaget i Roller Derby…. 

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.