När man har massor med tankar eller om att anpassa träningen

Först och främst! Tack för responsen på första inlägget på militärmåndag. Har fått massor med pepp och hejarrop, så ska bli himla kul att skriva om min träning inför GMU. Jag vet inte om det framgick igår, men jag kommer INTE använda appen mer, för den bråkar med mig…. Istället kommer jag genomföra en annan planering, som jag ska dela med mig av på måndag. Då får ni veta allt! 😉

En annan sak som händer på måndag är att det är release av min första webb-kurs! TJOHO! Den har jag knepat och knåpat med ett bra tag nu, så ser fram emot releasen, och att ni kan börja använda den! Skicka ett mail till info@claratoll.se om ni vill ha första tjing på den! Kursen är ett träningsupplägg på fyra veckor, med träningspass och lättare kostutmaningar att göra varje vecka. I know you all will like it! Passar för den otränade, nybörjaren som vill komma igång. Superroligt blir det!

Imorgon är det examination i olika konditionstester. Det är ett tröskeltest, ett VO2max-test och Åstrands test vi ska examineras i, veta hur man gör, varför man gör det och så vidare. Helfestligt? Nja, men lärorikt. Det blir lite extra plugg ikväll men känns ändå bra. Kan ju inte bli sämre än U och då får en göra om det bara. 😉

Såna tester använder man för att helt enkelt se hur bra kondition du har (på lätt svenska), och ja, det är ju intressant att veta när man tränar elitidrottare, om träningen går framåt eller inte. Lika intressant att se hur det går för ”vanliga motionärer.” Kanske skulle jag kolla hur det går för min egna laktattröskel efter min GMU-träning…. DET vore intressant. Finns nog en hel del potential här.

Vi pratar en hel del om att anpassa träningen efter vad en har för idrott (eftersom vi pratar om elitidrott i skolan) och det är något jag tänker mer och mer på hur vi kan jobba i Roller Derbyn. Om det är relevant att göra benböj eller utfall, eller stå i plankan, eller springa en mil, eller ja, ni vet, om det är relevant för idrotten. Att springa en mil är bra för konditionen, men när springer vi i roller derbyn? När är det relevant att var uthållig så länge? Frågor som kanske ska diskuteras på elitnivå, men samtidigt frågor som är relevanta att diskutera på motionsnivå också, när motionären vill vara elit. 

För ett par dagar sen så skrev jag ju om hur skönt det var att vara tillbaka på gymmet, och ja, det tycker jag fortfarande. I lördags köttade jag och en i klassen på bra på slutet, vi körde hinderbanor som vi byggde på plats och vi lekte runt en hel del. Mycket roligt! 😉 Ibland behöver träningen vara mer lek, än seriöst, för att få en variation. Ikväll är det nog mer seriöst, mer lyftning. På torsdag tänkte jag börja med mitt lyftarschema igen, så ikväll är det ännu mer att hitta tillbaks till kroppen.

Nu däremot, nu är det dags för gruppträning. Önskar er alla en fortsatt bra träningsvecka!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.