Matchrapport KIF Örebro – FC Rosengård

fotboll

Match mellan KIF Örebro – FC Rosengård den 2e september. Rosengård vann med 2-0, men vi var glada ändå. 2070 var publiksiffran, denna fredagskväll där x antal företag hade sponsrat så vi alla fick gå gratis. Tack så mycket!

fotboll för alla tjejer

Jag tog med mig tre av mina tjejer från integreringsprojektet fotboll för alla tjejer, och vi hade en grymt kul kväll där vi försökte heja fram en vinst till KIF, men… Aja, nästa gång går det hela vägen!

Fotboll

Örebroarna hade sina stunder i matchen, men generellt hade Rosengård det stora taget om matchen. Några fina chanser fick de, men mest kändes det som att det var Rosengård som spelade ensamma, förutom Söberg (KIFs målvakt) som var en otroligt bra målvakt den här matchen och räddade många farligheter.

Det var tråkigt att KIF aldrig fick in bollen, för ett mål hade de förtjänat tycker jag, men Rosengård var verkligen kvällens vinnare. Rosengård hade chans på chans på chans, styrde spelet helt och ja, var riktigt bra. I början hade KIF sitt spel, men ganska snabbt märktes det att de blev stressade och inte riktigt fick ihop spelet så som de ville. Rosengård hade en annan spelstil och var mer självsäkra, så KIF slutade kommunicera, och sen var vinsten säker.

Det var dock en mycket kul match att gå på! Det var kul att se tackningen till våra OS-silver-medaljörer (hur skriver man ens det?) innan matchen började, och att känna värmen på läktaren.

Något jag reagerade på (som kanske är töntigt, jag vet inte) var att när jag köpte min flask-cola…. så fick jag behålla korken. De tog den alltså inte ifrån mig. Jag blev helt ställd ett tag, men sen blev jag glad. Jag blev glad för att jag insåg att jag var på damfotboll istället för herrfotboll. Jag blev glad för att jag insåg att jag var på en match där publiken skärper sig och inte vill skada motståndarna eller den andra klacken bara för att deras egna lag inte vinner. Jag blev glad för att jag omgav mig av andra vettiga människor som var där för att se fotboll och inte förstöra för andra.

fotboll för alla tjejer

Tack KIF Örebro för att ni bjöd på matchen och för att vi fick träffa några spelare efteråt. En mycket bra start på hösten måste jag säga. Snart är det dags för oss att börja träna på universitetet igen, och ja, vem vet, kanske är mina spelare de som tar bilder med nysvenskar om fem/tio år när de spelar i allsvenskan… 

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.