Att göra marklyft eller om att vilja ta död på sig själv

clara träna

Igårkväll gjorde jag det igen. Jag gjorde världens jobbigaste set på gymmet. Marklyft 5 reps x 6 set på kroppsvikten. Här har jag visserligen 3 kilo under kroppsvikten, men så noga är det inte.

Det här är en av mina ”favoriter” att köra när det är ont om tid, eller egentligen mest när jag bara vill kötta igenom marklyften. Det blir ett sånt där ”du vet att du lever”-pass när man lägger in den här rullen.

Åh, inte att glömma, det ska vara max en minuts vila mellan varje set.

Det är därför det blir jobbigt. För 5or på 65 kilo är inte tungt för mig. Men utan en längre vila än en minut, ja, då blir det helt plötsligt tungt. Mitt max på marklyft är 125kg, alltså nästan dubbla 65…. Dock var det väldigt länge sen jag provade köra max, det kanske är dags att göra det snart?

Angående marklyft… så går tyngdlyftningen äntligen framåt. Igår orkade jag köra lite tyngre igen (än de absolut lättaste skivorna) och igår började tekniken sitta igen. Halleluja praise the lord. 

Kändes riktigt bra faktiskt att få upp stången över huvudet, att få vara stabil i varje sitt i vändningen och att bara få till det. Sen är det inte jättevackra lyft jag gör ändå, men det går framåt, jag har en utveckling, och det är vad som räknas. Kanske finns det ett hopp i min lyftarkarriär ändå! 😉

Nu ska jag ner på gymmet igen, blir ett tidigt pass idag, det är ju roligt! Efter kl 12 idag fram till 22 ikväll är det full rulle på schemat, så då får en passa på att träna när det finns tid. Ska filma träningsvideos idag med, de brukar uppskattas på youtube! 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.