Måndag eller om att ha muntlig tenta

träna med clara

Hej på er mina fina! Nu har jag massor med tankar i hjärnan, så ska försöka få ner allt i ett enda litet inlägg, så önska mig lycka till, för nu kör vi:

Igår tränade vi för en annan mamma! Fyra härliga personer dök upp och svettades för Kvinnohuset i Örebro, riktigt härligt!  Ett pass uppdelat i tre delar, underkropp, överkropp och hela kroppen. Svettigt, roligt och alldeles, alldeles underbart. Kul att få träna samtidigt som det samlas in pengar till något bra, eller hur?

Veckans utmaning jag kör på min facebooksida är en utmaning för balanssinnet! Hur länge kan ni stå på en fot och blunda samtidigt?

Veckans plugg: Ja, eftersom det är sista veckan innan det är sommarlov så har jag såklart jättemycket härligt plugg. Superkul. Verkligen.

Skämt åsido. Plugget går inte att göra något åt riktigt. Det är bara att stå ut, kötta lite extra den här veckan och verkligen, verkligen kämpa. På torsdag morgon har jag en muntlig tenta i FYSS och FAR, alltså sjukdomar och hur de kan påverkas genom träning. Typ som hur en kan underlätta för en person med diabetes typ två genom träning. Eller hur en kan arbeta med aerob träning för en person som har KOL. Hur en minskar fallrisken med styrketräning och balansrisken för äldre personer.

Hur har en ens en muntlig tenta? Kommer bli så konstigt att inte få läsa igenom frågorna i lugn och ro, men också väldigt skönt att få prata om ämnet, då kan ju en få förklara mer hur en tänker, och förhoppningsvis säger de om en har helt fel direkt (fast antagligen inte), och då kan en byta spår. Det här är första och sista muntliga tentan vi har på tränarprogrammet, det vi har haft innan som är muntliga examinationer är presentationer och seminarium, där en mer har presenterat än vad det blir nu. Aja, det blir spännande. Nervöst.

Jag längtar redan till nästa termin, hoppas sommaren kommer gå snabbt. Ser fram emot att börja med c-uppsatsen, ser fram emot att få skriva mycket, massor och ännu mer om träning. Om jag minns rätt så kommer vi läsa en hel del om elitidrott i höst, vilket ska bli otroligt intressant. I like it a lot!

Känns ganska sjukt vad fort den här terminen har gått. I vintras, i januari, så kändes den som det aldrig skulle ta slut, men nu, en vecka kvar… Tjena. Bara ett år kvar på tränarprogrammet. Frågan är vad som händer sen… 😉

Vad som händer på söndag vet jag i alla fall! Ett nytt pass med uteträning! Den här gången är vi på utegymmet vid naturens hus, och det kommer bli cirkelträning. Svettigt, kämpigt och väldigt kul. Det lovar jag! Hoppas på regnfritt också 😉 Kl 18, anmälan till info@claratoll.se och det kommer pågå en timme. 100kr. Gå med i evenemanget så kanske du kommer få tag på en rabatt på onsdag…. Kanske…. 😉 Vi ses då!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.