Landskamp i Volleyboll

Landskamp Volleyboll

Så tidigare idag var jag på landskamp i Idrottshuset. Svenska landslaget i volleyboll spelade mot danskarna. Vilken match!

Landskamp VolleybollLandskamp Volleyboll

Jag har alltså aldrig sett volleyboll tidigare. Jag hade ingen aning om vad jag förväntades se när jag kom dit, men hade med mig en vän som kunde förklara det mesta iaf. Eller ja, jag trodde att jag visste. Tänkte att det var väl samma sak som skolidrottens volleyboll MEN med passningar som sitter där de ska istället för lite huxfluxpassningar och mest killar som suckar över ens försök till överslag eller vad det nu ens heter. 

Istället möts vi av världens två gladaste lag (eller är alla volleyboll-lag så taggade, hela tiden??), och det är fart och det ropas och det jublas och det görs HIGH FIVES överallt. Hela tiden. Jag blev helt fascinerad av alla high fives. 

Varför kunde inte skolidrottens volleyboll vara precis så här?

Landskamp Volleyboll

Jag förstår såklart att de här tjejerna är på absolut högsta elit i Sverige, och att skolidrottens volleyboll inte riktigt kan vara på samma nivå som det här, och att det ligger ÅRS träning bakom vad jag såg idag. Men ändå.

Det såg verkligen SÅ KUL UT! Och alla tjejerna hade så roligt! Det var glada miner och high fives, och alla var taggade, och bet ihop, och high five på det, och aldrig någonsin var det en viss spelares fel att en viss sak hände, utan det var hela laget, och det var pepp, och high fives och high fives.

Landskamp Volleyboll

Hur gick matchen då? SVERIGE VANN! Så värt att gå på matchen! Det var spännande med, Danmark var aldrig långt ifrån, men de hade inte riktigt allt det som krävdes för att vinna över Sverige idag. Tyvärr vet jag inget om volleyboll, annars kunde jag säkert berättat att Sverige alltid vinner över Danmark, men eftersom jag inte vet något om det, så säger jag att de alltid vinner över Danmark. Och Norge.

Landskamp Volleyboll

Så stort grattis alla ni sköna, grymma tjejer! Ni ägde verkligen, hjältar i mina ögon! Så kul att få se matchen! Måste uppenbarligen kolla på Örebro Volley när de spelar hemma, blev på så bra humör efter matchen haha! Och måste uppenbarligen gå och kolla på fler, för mig, nya sporter. Vem vet vad jag tycker om amerikansk fotboll, basket eller vad för andra sporter jag aldrig sett men spelat dömånga gånger i skolan. Dömånga pga var alltid så tråkigt, eftersom jag inte kunde relatera till det.

Sen längtar jag även till när jag ser mina derbytjejer i Sverigeuniform, när de tillsammans med spelare från Crime City och STRD, när de vinner över Danmark i en landskamp. Ryser av bara tanken! DRÖM!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.