Jag skiter i vad du väger faktiskt 

Och jag tänker inte börja bry mig om din siffra på vågen heller. För… vet ni vad? det är totalt ointressant. 

Det som är intressant är egentligen bara hur du mår. Mår du bra med ditt liv just nu? Med den träningen du gör?


Jag gillar varken att coacha i viktuppgång eller viktnedgång i företaget, utan hos mig är det absolut viktigaste att du mår bra. Bra i själen. 

För visst, det är lätt att kolla sig själv i spegeln, se någon brist, sen ställa sig på vågen och bara ”jaha, det var det som var felet”. Det är lätt att ställa sig där och inspektera varenda del av kroppen och tänka att det där, det ser konstigt ut.

Sådär har jag hållt på i många år. Kanske inte aktivt bantat, men varit onöjd med min kropp och i mitt fall tänkt att jag behöver gå ner i vikt. Idag väger jag mer än vad jag gjorde då och idag är jag fan ta mig mycket snyggare än vad jag var då.

Din vikt spelar ingen roll i jämförelse med den vikt du lyfter

Jag önskar att varenda människa därute bara kunde släppa taget om vågen och bara vara mänsklig. Fokusera på hälsa och välmående. Känna sig stark och hel. 

Att vara överviktig eller underviktig kan vara problematiskt av hälsoskäl, men en del av dem problemen att åtgärda med rätt hjälp, det är aldrig försent att börja röra på sig. Att ta ett steg ut och sedan ett till. 

Jag drömmer om att alla kunder som jag har haft ska känna sig bekväma med hur de ser ut. De ska känna att de inte bara orkar vardagen, utan istället har de även energi kvar. Jag vill att alla därute ska investera i sig själva för att de mår bra av det, inte för vilken siffra som står på vågen.

För vad den där vågen säger så ger den absolut inte någon indikator på att du är hälsosam och mår bra. För vilken siffra som än står där på vågen, så är det den vikt du lyfter som räknas egentligen. 

Elaine Eksvärd skrev på ett väldigt enkelt sätt om en variant, alltså hur du kan se din vikt på ett annorlunda sätt. 

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.