It was a scrimmage day

roller derby

Så kul! Så mycket kärlek! Världens bästa sport!

Vi spelade och skrattade och hejade och till slut hade de svarta laget vunnit två gånger. Grejen var bara att alla spelare mixade om sig inför match två, så det var helt nya lag och ett helt annat motstånd inför match två.

roller derby

Det är lite det som är fint med roller derbyn. Alla bara vill spela och ingen värderar den andras derbyskills, så alla kan och vill åka med alla. Vilket då innebär att man kan mixa lagen hursomhelst, åtminstone på inofficiella matcher, som dessa två var, två träningsmatcher. Eller träningsmatcher, om man vill snacka derbyspråk.

roller derby

Gillar att se hur RD-Sverige växer. Gillar att se hur alla våra spelare utvecklas, gillar att se andra spelare utvecklas och gillar, ja, vad gillar jag inte med roller derbyn egentligen?

En annan sak som jag gillar med RD, som inte står med på listan, är att se mina spelares självförtroende växa. Se dem våga. Se hur de bara ”nu *****”, se hur de får sån otrolig power i blicken och aldrig någonsin vill ge sig. Se hur de blir självsäkra och vågar utmana sina gränser. För de vet att de kan. De är ändå alla mina hjältar.

roller derby

Snart är det pridetåg i stan, självklart ska vi med på det! Sen är det fest i stan, men tant Clara (som är en av de yngsta i laget) ska gå och lägga sig för hon är trött.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.