Tror ni vi får se roller derby på idrottsgalan 2017?

Först och främst: Vad är idrottsgalan?

Den årliga showen i Globen där alla våra idrottsliga prestationer från senaste året skall hyllas. Priser som delas ut är årets kvinnliga och manliga idrottare, årets nykomling, årets ledare och många priser därutöver.

Av 10 priser delades fyra ut till fotbollen. 

Visst är det fantastiskt, att en gala där så många idrotter borde få rum och där så många lag borde finnas representerade, så är det tio priser och fyra av dem går till fotbollen.

Källa.

Att fotbollen är på första plats och ges pris år efter år, ja, det tycker jag inte är dåligt. Inte alls. Jag tycker det är bra, grymt och kul att vi presterar så bra som vi gör i fotbollen, som under OS i somras, och att vi är bra på att hylla varandras prestationer i fotbollen.

Men det finns andra sporter. Sara Sjöström och hennes sim-resultat vann tre priser förra året, vilket också är grymt, hon är en av mina stora förebilder, MEN det finns andra sporter.

Image result for angelica roos

Källa. 

Tror ni Crime City Rollers kommer få pris på idrottsgalan 2017?

De är ändå 13e bästa laget i världen. Avancerat med 6 platser sen senaste rankningen. Eller att vi för första gången på år och dar hade med en svensk tyngdlyftare till OS? Angelica Roos presterade där ingen annan svensk presterat på 20 år.

Fine, de är inte bäst, vilket såklart krävs för att sno ett pris av Sarah Sjöström, som vinner VM-guld efter OS-guld efter VM-guld. Eller vårt landslag som tog OS-silver i somras. De är inte 13e bästa, de är bäst.

Fotbollsgalan anordnas redan på måndag, räcker det inte att de får priser då? 

Omstrukturera Idrottsgalan 2017

Jag vill ha en gala som hyllar ALLA idrotter, och där varje idrott kan få max ett pris. Så, får Pia med gänget pris för bästa prestation, då kan inte Zlatan få pris för vad han nu gjort. Får Sarah pris för att hon är den bästa kvinnliga idrottaren vi har i det här landet (vilket hon är), så kan hon inte få två till.

Kanske är orimligt, åtminstone med tanke på hur bra Sarah är. Men andra idrotter behöver hyllas de med. För annars borde det inte heta idrottsgalan, utan något helt annat. Miniklubben som skickar priserna mellan varandra hela tiden-galan.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.