Ellen och hennes träning

Sista dagen av miniserien om att börja träna! Har nu intervjuat en löpare, en cyklist och en rollerderbyspelare. Idag är det dags för Ellen, som egentligen alltid tränat, men som för snart fyra år sen började gymma, och sen bestämde hon sig för att satsa på en väldigt spännande sport. Här är intervjun med Ellen:

ellen

Ellen berättar att hon egentligen alltid haft ett intresse för träning, då hon har gått på gymnastik, ridning och dans. För ett par år sen bestämde hon sig även för att börja gymträna, och det i samband med den discodans hon tävlade i då. Det skulle vara ett komplement till tävlingen, hon ville helt enkelt bli starkare, bättre och snyggare.

– Idag strävar jag efter att bygga på mig ordentligt med muskelmassa. Under dessa 3,5år med styrketräning har jag tävlat i bikini fitness två gånger, vilket är en typ av fysiktävling. Jag vill nu bygga mig en tillräckligt symmetrisk och välutvecklad fysik för att kunna tävla i body fitness.

Om man följer Ellen på snapchat (ellennielsen) kan man se hennes kärlek för promenader på morgonen, det spelar ingen roll hur tidigt du själv vaknar, Ellen har redan varit ute på en promenad! 😉 Hon berättar att hon framförallt tränar för att hon mår bra av det, att body fitness är ett extra-mål, men att välmåendet är fokuset. Tunga marklyft är hon, precis som jag, extra svag för, och målet just nu är 150kg.

– Jag gillar nog mest all träning som involverar vikter! Jag vill känna i musklerna att det händer något, jag vill ta i, jag vill vakna med träningsvärk varje morgon. 

ellen

Förutom att tävla i body fitness och att lyfta 150 kg i marklyft, så har hon inga större mål just nu, utan hon tränar för att hon mår bra av det. Det har blivit en stor del av hennes liv, och ja, jag skulle själv bli förvånad om det gick en längre tid utan att Ellen tränar.

– Jag tycker definitivt att andra ska träna! Det stärker skelettet, muskler, leder och senor, förenklar ditt vardagsliv, släpper lös endorfiner som får dig att må bra, motverkar ett antal sjukdomar…. Ja listan kan göras lång! Träning behöver inte handla om att lyfta vikter på gymmet, det kan vara allt från löpning till squash, eller dans och simning! Det finns så enormt många olika träningsformer så det gäller att hitta den som passar just DIG och får DIG att bli glad!

Tack Ellen för att du ville vara med! På lördag är det dags för Ellen att tävla i body fitness, så var med och heja på henne genom att följa henne på instagram och hennes blogg!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.