Clara och hennes träning

Onsdag och dag tre av miniserien med intervjuer! Dag ett handlade om Lina, igår handlade det om Anna och imorgon tar vi sista personen, som är lite hemlig ännu! 😉 Idag handlar det bara om Clara, en av mina bloggkollegor i träningsvärlden. Claras blogg har jag följt ett tag, och hon inspirerar mig verkligen till mer cykelglädje! Här kommer intervjun med henne:

När Clara var yngre tävlingssimmade hon, men på grund av en tråkig skada i axeln blev hon tvungen att sluta, och eftersom intresset för träning dalade så slutade det i en övervikt istället. Till slut kom dock intresseförändringen, eftersom hon fick vänner som var aktiva i olika sporter.

– 2012 var året jag fick för mig massa saker och jag började drömma. Jag ville lära mig åka längdskidor. Trots att jag nästan aldrig stått på ett par längdskidor spontanköpte jag mig ett par för att börja åka den vintern. När våren kom ville jag cykla Tjejvättern, för det hade en vän sagt var jätteroligt. Men min vanliga cykel var ju jobbig att cykla på. Då köpte jag mig min första landsvägscykel. Det här utvecklades till ännu mer. Lopp var och är jätteroligt att vara med i!

Idag tränar Clara för att må bra först och främst. Hon vill att kroppen ska orka med allt vad hon vill göra, som att hon genomförde Ironman i Kalmar i år eller cyklade från Gränna till Paris.

– Träningspassen är mitt andrum och där hämtar jag min energi.

Clara har stora träningsmål, som att klara Vätternrundan på under 9 timmar nästa år, men för att nå dit har hon även mindre mål som hon jobbar med under hela året. Det kan vara att genomföra något speciellt eller att få vara med om en upplevelse.

Clara tycker, precis som de andra (såklart), att alla borde träna. Det är viktigt att hitta det träningssättet som en själv tycker om. Följ trender om du vill, gör något eget om du vill det mycket hellre.

– Träning behöver inte vara speciellt komplicerat. Det är vad man gör det till. Jag tycker dock att varje dag ska få sin motion. Kanske välja trapporna, gå en promenad, öva på en Yoga-pose, springa så långt man vill eller känna fartvinden när benen trampar på cykeln. Jag tycker om min träning, andra får tycka om sin träning. Jag blir glad när jag ser dem som tar hand om sig själva, dem som ger kroppen glädje i form av träning som dem tycker om. Vi alla behöver träning för att må bra!

Tack Clara för att du ville vara med! Ni hittar henne på hennes blogg och instagram.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.