Building walls

Ibland gör jag påbyggnadsövningar, speciellt om det är ett specifikt syfte jag vill nå. Den här övningen handlade om awareness, alltså att veta vad som händer runtomkring dig.

Steg 1: Para ihop dem två och två och placera längs insidan (eller utsidan) med 3 meters mellanrum. Jammers paras med fördel ihop i egna par, för de kommer få en annan uppgift i nästa steg. Använd första paret (eller om du har en hjälptränare) som pacecar, de som håller hastigheten. Säg åt paren att hålla fokus på insidan, på paret framför (så att det alltid är tre meter, inte för långt och inte för nära) och på vad som händer runtomkring. Låtsas att det finns en jammer de ska hålla stenkoll på hela tiden.

Steg 2: Jammerparen kommer nu vara jammers, fast de kommer inte gå på fullt ut och dina blockerpar kommer inte heller blocka fullt ut. Jammern kommer gå på insidan och försöka ta sig förbi där, och dina blockers ska stå ivägen. Foten på linjen, med fokus på vart jammern befinner sig, på de tre meterna till packet framför och vad som händer runtomkring.

Steg 3: Nu ska ni tacklas! Samma regler som tidigare, men nu är det fritt fram att gå all derby-loco. 3 meter, jammer och awareness to the track and to the surroundings.

Ett tips är att se till så att ALLA förstår vad som händer, så förklara en gång, låt dem köra och ta sedan en paus när ni kör en gång till. Steg ett går fort att förstå, så den räcker att köra 1 minut för varje person att vara på insidan, men de andra är bra om man kör intensivt i några minuter och sedan tar en paus. Låt varje steg ta sin tid och bygg gärna träningen runt den här övningen.

Mina Knockouts gillade den! Berätta gärna om ditt lag också gillade den.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.