Anna och hennes träning

Dag två av miniserien om träning och motivationen bakom träningen! Idag är det bästa Anna, en av mina spelare i Örebro Roller Derby, även kallas Sveriges bästa lag! 😉 Hon letade efter en aktivitet som skulle kunna motivera henne att sluta med sitt stillasittande liv och så kommer roller derbyn som en skänk från ovan… Läs intevjun här:

Anna började spela roller derby i ÖRD förra våren, och har sen dess hunnit spela många matcher (bouts) och varit på bootcamps och utvecklats till en riktigt bra spelare. Hennes främsta anledning till att börja träna (förutom rd-träningar) var att bli ännu bättre på sporten. Då hon gick från att vara stillasittande hela tiden till att gå på våra intensiva träningspass, så kände hon att det var dags att steppa upp med både konditionsträning och styrketräning vid sidan om.

– Tidigare fungerade Roller Derbyn som en morot för min träning, jag hade haft svårt att masa mig iväg till gymmet om inte bilden av mig själv som monsterblocker på tracken hade hägrat över mig och höjt träningsmoralen.

Nu, många träningspass på gymmet senare, så har attityden från ett nödvändigt ont gått till att hon faktiskt uppskattar träningspassen, att hon mår bra av dem, känner sig piggare och sover bättre.

– Gymträningen stärker min självkänsla både utanför och på tracken. 

Annas största mål just nu är att bli orubblig på tracken (vad vi kallar plan), och hon ser positivt på sin derbykarriär. Drömmen är att få spela i elitserien med Örebro-laget, något som både jag och hon hoppas blir verklighet!

Träning är något alla borde syssla med, och är det inte roller derby du väljer, så finns det ju andra alternativ. Hitta något som du brinner för, som Anna gjorde. Jag vet ingen i laget som tränar lika mycket vid sidan om träningarna som henne, som verkligen, verkligen vill utvecklas till det bästa jaget!

– Jag tycker alla ska träna i den mån de kan. Det kan kännas kämpigt, rent förjävligt för en otränad i början. Men vinden vänder, det är underbart när en börjar se resultat av sitt hårda slit.

Tack Anna för att du ville vara med! Du följer vårt lags resa här och Annas egna resa på hennes instagram!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.