10 hälsosammare val

Alltså. Handen på hjärtat: du vet vad som är hälsosamt och inte, eller hur? Du vet att coca cola inte är speciellt hälsosamt och att vatten är SÅ MYCKET BÄTTRE, men ändå väljer du colan, eller hur? Den här torsdagslistan ska handla om val du kan göra, för att vara lite mer hälsosam.  Du behöver inte vara någon manisk person för att vara hälsosam, utan det finns val som alla kan göra, vad du än heter i efternamn.

Vill du börja vara mer hälsosam, men inte vill göra en drastisk ändring på en gång? Börja med två punkter första veckan, två till veckan efter och sen helt plötsligt gör du alla punkter på listan dagligen. Skriv ut listan och sätt upp, så kan du bocka av dem, en efter en!

  • Ta trapporna om du ska tre våningar upp. Är det fler än tre våningar har du mitt godkännande, du får ta hissen. Men alltså. Är det tre våningar så orkar du gå alla trapporna upp.
  • Cykla till jobbet. Ja, du orkar. Börja med att cykla varje tisdag, sen börjar du med torsdagarna också, och helt plötsligt cyklar du alla dagar i veckan och så sparar du massor med bensinpengar, vilka du kan investera i en ännu bättre cykel, så blir det ännu roligare att cykla… 😉
  • Gå till jobbet! Kanske är svårt att gå hela vägen dit, men om du nu inte kan cykla till jobbet för att det är för långt, så kan du köra nästan hela vägen dit och parkera så du får gå åtminstone 500 meter tills du är framme.

spice soup

  • Ät vegetariskt en gång per dag. Den här goda soppan gjorde jag av grönsakerna här ovan. Min absoluta favorit. Vegetarisk mat är GOTT, nyttigt och oftast billigare än att äta kött.
  • Ät en frukt efter varje lunch. Istället för den där chokladbiten efter middagen till kaffet så passar en frukt lika bra. I promise.
  • Välj ut en dag du får vara onyttig på. Och välj då en sak den dagen du får äta. Exempel: på lördag den här veckan ska jag äta kladdkaka med en vän. Och förutom den kladdkakan behöver du inte äta något annat onyttigt, utan låt den kladdkakan var något du går och längtar efter hela veckan, så att den blir den godaste du ätit.
  • Drick vatten! Jättetråkigt tips, I know. Men att dricka ett iskallt glas vatten, alltså. Det är typ det bästa jag vet. Speciellt efter ett träningspass i sommarsolen!

träna med clara färdiga gå

  • Träningsdejta dina vänner! Bästa anledningen till att umgås: träna tillsammans! Testa ett nytt utegym eller dra ut och cykla tillsammans! Skriv en checklista på saker ni ska prova och så bockar ni av den tillsammans, en efter en!
  • Ät en nyttig frukost! Ät något som håller dig mätt hela dagen och som får din morgon att börja hälsosam, då är det mycket lättare att fortsätta så! Tänk mycket bär och frukt, grönsaker och sånt. Tänk inte vitt bröd, tänk fullkornsbröd om du vill äta bröd. Ät ett ägg. Gör en smoothie med mjölk och grönsaker eller något helt annat. Over night oats är himlans gott, googla och prova!
  • SOV! Sov den tid du behöver, låt din kropp få vara utvilad. Lovar att du kommer prestera så mycket bättre om du bara låter den få sova ut. Använd gärna inga elektroniksaker innan du ska sova, så hinner hjärnan varva ner och du får en lugnare sömn.

Ett annat tips är att spela Pokemon Go. All info du behöver finns här.… 😉 

Hoppas du blev inspirerad till att börja vara lite mer hälsosam! Ha en trevlig träningshelg!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.