I am Mord-Sith

IMG_20151027_001007

När jag fick allt förklarat (vad derby är) för mig första gången sa de “du måste skaffa dig ett derbynamn!!” Vadå tänkte jag, dög inte Clara?, men när de förklarade insåg jag vad de menade och direkt kom Mord-Sith upp.

De är ett gäng krigare i min absoluta favoritbokserie Sword of Truth av Terry Goodkind. Hans sista bok, avslutande bok, släpps i november.

Att vara en Mord-Sith innebär att du är den värsta sortens krigare. Att du är helt brutal och du älskar att få andra att lida. Det är vad du jobbar med och det är vad du är. Smärta är ditt liv. Din egna smärta och att ge andra smärta. En Mord-Sith är bland de mest fruktade i böckerna, bara witch-women’s är mer skrämmande. Fast alla har sina bra och dåliga sidor, så Shota kan man inte hata för mycket…

En Mord-Sith är från början den allra snällaste och sötaste flickebarnet du kan hitta. Detta barn tas ifrån sina föräldrar och sätts i träning. Först ska det igenomgå the Test of Pain. De kommer misshandla barnet så mycket att barnet blir helt överkörd. It’s broken. Och när det är gjort gör man samma sak mot barnets föräldrar, där flickan får se på när mamman blir torterad och sen får hon tortera sin egna far till döds. Broken three times makes a Mord-Sith.

Jag kan inte säga att jag genomgått det eller vill göra det, det är bara sjukt. Men jag har en otrolig respekt för dessa kvinnor, för hur de troget genomför sina uppgifter, hur de beter sig och vilken makt de besitter. När man har läst bokserien åtminstone 3 gånger om (sista boken är nr 15) så skulle jag nog säga att jag vet hur de är. Och det är just därför jag vill vara en av dem. Att genomgå vad de fått stå ut med, även om de bara är fiktiva, är otroligt. Så många som dog bara för att de ville pusha gränserna för att få de allra bästa tjejerna.

Som tränare i Nerike Knockouts kommer jag självklart inte använda min agiel på varken medspelare, motståndare eller domare, men de ska veta, hade jag haft en fungerande så kanske jag hade råkat stöta den i någon domare som inte beter sig.

Att om vi någonsin möter ett lag där en spelare vet precis vad en Mord-Sith är, att veta att den kommer ha den största respekten för mig, det ni. I am Mord-Sith.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.