Fem saker jag gillar med Roller Derby

Hej kära läsare! Som ni kanske vet så har jag bytt bloggportal från therestless.se, till min egna, för tyckte det var så mycket roligare! Tänkte därför ta med ett av mina mest uppskattade inlägg om derby, så det aldrig någonsin försvinner! 😉 Enjoy!

* Ständiga utmaningar

Även om jag inte är en on-skate-coach så utmanas jag med (faktiskt). Roller derby är en grymt krävande sport, därför måste jag som tränare utvecklas för att kunna ta alla utmaningar. Laget idag är en stor grupp kvinnor där alla är på olika nivåer och alla utvecklas olika snabbt, och alla behöver olika övningar för att de ska utvecklas. Det sätter såklart krav på mig som tränare, att alla ska vara nöjda, vilket jag tycker är SÅ kul och motiverande.

  * Kroppsideal eller inte kroppsideal

Eller jag ska väl säga det ICKE-existerande kroppsidealet. Eller, alla kroppar är lika värda. Som tränare vill man ha spelare i alla storlekar. Alla former. Alla har sina olika fördelar. Me like you all. Alltid har jag deltagit i idrotter där en viss form är bäst. Smal och glad hette det. Nu är alla bäst precis som de är.

  * Vänner för livet 

Det är ju ändå mina undersåtar. Såna vill man ha hela livet.

Skämt åsido, men i en sport som derby delar man så mycket mer i gruppen än vad jag gjort i andra sporter jag spelat i tidigare. Man lär känna varandra på helt andra nivåer än vad man gör bara som vänner! Man utmanas till sina gränser och sätts på prov hela tiden, tillsammans. Bästa!

  * Det smäller

… och vi tar plats.  Det är en plats där vi faktiskt får ta plats. Där vi förväntas ta plats.

  * När drömmar blir verklighet.

Laget började som en grupp vänner som körde ihop, sen tog de in fler och fler spelare, nu är laget i seriespel, division 1. Vår stora dröm tillsammans är att vinna SM-guld. Det kommer ta ett litet tag men med små delmål når vi dit också.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.