Ett år som coach

Den här veckan för ett år sedan blev jag officiellt coach för Nerike Knockouts.

Ett år av träningar, scrimmages och bouts. Ett helt nytt freshiegäng och en avancerad, taggad, målmedveten grupp som kommer jobba hårt för division ett.

Nerike Knockouts

Här har vi precis kört ett scrim! SÅ KUL!!

Ett år där jag lärt mig så mycket om hur det är att träna en grupp grymma individer i praktiken. På min utbildning lär vi oss hur allt funkar teoretiskt, men hur ska man kunna träna någon om man inte vet hur det fungerar rent praktiskt? Det är en av anledningarna till att jag tackade ja.

Och idag är jag så glad att jag tackade ja. Jag har utvecklats så mycket och jag har lärt mig så mycket. I början hade jag INGEN koll på vad derby var alls, men jag blev peppad av deras driv och deras drömmar. Ord som starpass och bouts hade jag aldrig ens hört och när de sa att man kunde diskutera domarbesluten med domarna…. Ja, vad var det för sport jag hade hittat?

Framförallt har jag fått ett otroligt gäng på över 30 personer som är mina nya vänner! Den kärlek (och ibland mördarblickar, även om de menar väl…) man får på träningen och den glädje när man ser någon klara av något de inte kunnat tidigare… Helt fantastiskt!

IMG_20151009_200432

Det finns mycket att lära sig och finns mycket att utveckla. Med resten av mitt tränarteam och resten i laget kommer vi ta oss långt. Jag hoppas ni kommer till Örebro i februari och ser oss spela två bouts i division ett!

Derbylove!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.