Clara bakar

Pizzaboll

So I made these tonight.

Så goda! Alltså verkligen! Använde ett recept för att göra pizzabullar men istället för att rulla ihop och gegga, så plattade jag ut dem och lade i köttfärsen och spenaten direkt.

Pizzaboll

Grundreceptet innehöll inte alls lika mycket rågmjöl som jag tog, bytte ut två deciliter, så de blev lite mer matiga än grundreceptet.

Deg= 25g jäst, 2.5dl vatten, 0.5 tsk salt, 2 msk olja, 1dl grahamsmjöl, 6 dl vetemjöl.

I min fyllning= stek 300g köttfärs och ha i fem bollar av hackad spenat. (Jag köper alltid fryst spenat som kommer i små bollar, tycker det är väldigt smidigt! 😉 ) Om man följer receptet ska man ha skinka, ost och tomatpuré, så det blir mer likt pizzabollar.

1. Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa en timme.

2. Stek köttfärs och hackad lök. Krydda efter smak. Blanda ihop tomatpurré och vatten.

3. Knåda degen och kavla ut den tunnt till en rektangel. Bred på tomatpurré, köttfärs och ost över hela degen.

4. Rulla ihop degen och skär i cm stora bitar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.

5. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med vatten och strö på oregeno.

Jag kallar dem Claras specialmatbullar! 

Smaklig måltid!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.