Blindly trusting your teammates

Att kunna lita på sina lagspelare i Roller Derby är viktigt. Att kunna veta att du inte är ensam på planen mot fyra blockers och en jammer, samtidigt som du kan behöva hjälpa din jammer att komma ur packet. Nej, Roller Derby är en lagsport och det kräver att du kan lita på dina medspelare.

Dela upp spelarna två och två, där Ettan sätter på sig en ögonbindel (vi har använt våra jammermössor eller knytit västar runt ögonen/tröjor) och Tvåan ska leda Ettan runt i hallen.

Du som tränare märker direkt hur duktiga de är på det här, och när det är dags att utveckla övningen. I början kan det vara bra att hålla i Ettan, där Tvåan åker baklänges (två flugor i en smäll!) och styr genom ett fast grepp. Ibland har jag lagt ut hinder som de ska ta sig runt (konor) och ibland har de kört utan att hålla i varandra.

Tänk på snabba fötter, rörliga fötter, så Tvåan inte bara styr och drar runt Ettan, då blir det ingen rolig utmaning. Ett annat tips kan vara att börja off-skate, speciellt om det är nya freshies.

Detta är INGEN tävling. Please remember that mvh skadeskygg.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.