Att börja träna

YES, nu är det DAGS, nu är det dags att skapa nya vanor, nu ska jag börja träna och äta supernyttigt och äntligen orka lyfta de tunga vikterna på gymmet och springa en mil supersnabbt!!!!

Känner du igen dig? Tänker du sådär vid nyår eller höststarten? Eller kanske varje måndag efter en onyttig helg?

Problemet är oftast att man går ut för hårt och ska ändra allt direkt. Det är kul i några dagar men sen missar du en dag och helt plötsligt mår du piss för du inte kunde hålla vad du lovat dig själv och så skiter du i allt istället.

Att börja träna:

Mitt tips till dig är att ändra en sak i taget. Som att varje onsdag ska vara sockerfri och varje torsdag ska du gå på en powerwalk antingen med en god vän eller med en bra podcast i hörlurarna. På söndagskvällar hänger du med på ett friskispass och tisdagar kan du laga nyttiga matlådor. Det handlar om att skapa sig bra vanor, en i taget. Gör något som blir en utmaning för dig, men som du ändå kommer att klara av, om du anstränger dig.

Skapa en struktur i vardagen, planera din vecka och se över hur du kan träna. Se till att ta med mellanmål som du kan trycka i dig när du börjar bli godissugen, börja cykla till jobbet på onsdagar och planera in när du kan träna. Har du ont om tid och vill se den där serien, så tar du med din telefon/surfplatta och kolla på motionscykeln på gymmet. Perfekt! 😉 Det behöver inte vara så svårt att börja träna.

Jag kunde, kan du?

Träna med mig på youtube

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.