Fem knep för att göra träningshösten lite roligare

5 tips för att göra träningshösten lite roligare! Vandring, restips och gruppträning!
i betalt samarbete med Stugknuten

Såhär när träningshösten rullar in och när mörkret börjar komma tillbaka så tänkte jag tipsa om fem saker man kan göra för att träningen ska kännas lite roligare och lättare att genomföra.

Upptäck en ny träningsform

Kanske är det dags att testa på Cross-Fit, Yoga eller något helt annat, varför inte en nybörjarkurs i orientering eller hitta någon fotbollsklubb eller korpenklubb som tar emot vuxna (nybörjare?) och verkligen göra något annat än det du brukar göra?

Själv kan jag känna att jag saknar att träna med ett lag och funderar på om jag ska hitta något gäng att joina! I Örebro så var jag ju med i Örebro Roller Derby, så roligt!!

Gruppträning!!!!!

Och då ja, alltså förlåt, nu blev det nästan samma punkt igen men kom på att jag vill ha en egen för yogan eftersom jag börjat ha yoga nu en gång i veckan på Friskis i Växjö och jag vill ju såklart att ni ska komma och vara med på passet!! Varje onsdag kl.19 kör jag pass och det är ett lugnt yogapass, funkar om du är jättestel och skön avslappning för dig som inte är lika stel! 😉

Annars är ju andra gruppträningspass också bra såklart. Men mitt är lite bättre.

Bild från Stugknuten

Åk på träningsresa

Åk på en bokad resa långt bort i fjärran eller gör dig en egen träningsresa! Hur kul att få boka in en helg med Stugknuten och göra träningshösten helt magisk? Tänk att få bo i en stuga som den här på bilden en hel helg och bara gå i skogen bakom och vandra och kanske ta en löprunda och om det inte är för kallt så kanske det finns yogamöjligheter eller burpeemöjligheter utanför på gräsmattan?

Jag sitter absolut och drömmer om att göra detta i höst, eller kanske i vinter? Tänk att få åka iväg och bara äta god mat, upptäcka ett nytt ställe och träna lite också då såklart.

Anta en träningsutmaning

… eller hitta ett roligt träningsprogram att följa! Att ha något att bocka av, följa ett schema, göra som någon annan säger, hur skönt låter inte det? Kanske kan du köra en utmaning som är i 8 veckor, träna 3 dagar i veckan, försöka bara äta veganskt, eller vad du nu vill ha för utmaning. Finns ju jättemycket kul man kan göra för att träningshösten ska bli en bra höst.

träningshösten

Upptäck små smultronställen runtom där du bor

Ni som bor nära Växjö har ett helt otroligt ställe här; Singoallas grotta. Ett bra och enkelt vandringsställe norr om Växjö som är ungefär 2km fram och tillbaka till bilen (man kan absolut gå längre om man vill haha) och så fin utsikt! Rekommenderar alla att åka dit!

Men kanske finns det några fina vandringsplatser nära dig? Några roliga utflykter att göra?

Vad ska du hitta på för att göra träningshösten roligare?

Har du några planer? Berätta gärna i kommentarerna!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.