Serietips i coronatider

serietips hund
Den enda bilden jag hittade på mig själv sittandes i en soffa (okej liggandes) är denna, när Vinter mosar mig. Gullvovve.

Hej gänget! Hur är läget med er? Här är det fortsatt sjukstuga, känner mig hyfsat frisk men håller mig hemma tills jag är helt på benen igen. Här tänkte jag ge er mina favoritserier jag sett under året, som tips till den långa och mörka (och antagligen regniga) vintern som stundar. Uppdaterar med fler serietips allteftersom!

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

Lucifer

En riktigt bra Netflix-serie, där djävulen har bestämt sig för att ta semester från helvetet och börjar leva ett liv bland människorna istället. Blir en slags blandning av NCIS, teologisk serie (med intressanta vändningar) och en kärleksserie. Rolig och spännande och tankeväckande. I recommend.

Once upon a time

Den här serien håller jag på med nu, är på säsong 5 av sju och är fast. Den är en rätt enkel serie, lättsam, fast rolig och spännande på sina ställen. Passar bra om man inte orkar tänka, eller om man har barn man vill se en serie med. Det som hänt är att alla sagofigurer har råkat hamna i vår värld och de försöker ju såklart komma tillbaka till sin värld. Finns på Netflix den också.

Björnstad

Hockeyserie baserad på boken Björnstad av Fredrik Backman, som släpps i detta nu på HBO. Rekommenderar om du gillar högstadiedrama, hockey eller idrott generellt. Tung serie, men tror att den kan vara värd att se ändå. Rekommenderar såklart att läsa boken först. Tror man förstår mer då.

Black Sails

En serie om pirater och engelska flottan och en ö som alla vill ha, som är riktigt bra, åtminstone de första två säsongerna. Såg de två för kanske 4 år sen, och i våras såg jag att det kommit ut två säsonger till, så såg klart den då. Kärleksdrama, krig, svärd, pirater och annat som får en att drömma om en mindre modern värld. Finns på cmore.

Locke & Key

Efter att pappan i familjen dör helt mystiskt flyttar tre barn och mamman i familjen in i pappans gamla familjehem för en liten nystart i livet. Snart börjar de hitta mystiska nycklar i huset som inte riktigt fungerar som vanliga nycklar. Riktigt spännande serie, ser verkligen fram emot säsong två.

Älska mig

Svensk serie som är hur gullig och mysig som helst. Man får följa en familj med deras kärleksdraman, en ganska invecklad sådan serie. Många vändor, mycket skratt, många tårar och många stunder jag kände igen mig i. Kärlek när den är som bäst helt enkelt. Finns på Viaplay.

Warrior Nun

En spännande sci-fi-serie på Netflix, med nunnor som är som ninjor och som slåss för att försvara en… stor hemlighet… 😉 Tycker den är riktigt bra och hade lätt velat vara en sån nunna. Om jag ska gå i celibat liksom.

Outlander

En fantastiskt bra serie mitt i slutet av medeltiden med allt vad det innebär. Älskar Skottland, älskar historia, älskar vad de gör med historien. Riktigt spännande och bra story. Varning dock är att om man inte gillar att se ”våldsamt sex” så kanske det inte är något man vill se på. Netflix den också.

Sommaren -85

…är en FANTASTISKT rolig serie på SVTPLAY. Som jag skrattat, som jag gråtit, som jag skämts. Man får följa en familj på 80-talet i en liten svensk håla och ja, den är så himla rolig. Se, bara se.

Vikings

En serie jag tror de flesta känner till, men har du inte det kan jag varmt rekommendera den! Första säsongerna är absolut bäst, men de andra säsongerna är också bra, åtminstone om man är sjuk i en evighet och behöver något att titta på. 😉 Handlar om en vikingafamilj som vill ta sig ut i världen, om kärleksdraman, om att vara kung i de nordiska länderna och ja, ni vet, krig och svärd och sånt som jag älskar. Finns på cmore.

Cursed

Ännu en magisk serie om den engelska mytologin kring Arthur och det magiska svärdet, dock med en annan twist än vad som brukar hända i den storyn, men gillar den.

Umbrella Academy

En riktigt spännande serie om 7 syskon som har speciella krafter och som ska lösa ett rätt stort problem. Det är en riktigt bra serie, spännande och rolig och lite obehaglig, åtminstone om man, som jag, inte gillar läskiga saker. Finns på Netflix.

His Dark Materials

En riktigt bra serie baserad på böckerna av Pullman, alltså Guldkompassen och de två andra i triologin His Dark Materials. Den är MYCKET bättre än filmen, och väver in storyn i de två andra böckerna riktigt bra. Det är länge sen jag läste Guldkompassen, så minns inte helt vad som ska hända i säsong två och förhoppningsvis säsong tre, men ser verkligen fram emot att se avsnitten!!! Säsong två släpps just nu på HBO!!!

Det handlar om en tjej som heter Lyra och hennes daemon Pan, och en parallell värld till vår värld, där flera av hennes vänner plötsligt kidnappas och samtidigt flyr hennes farbror till Norden för att studera Stoft. Det hela utspelas i Oxford (och i Norge), så jag som bott ett par månader i Oxford myser ännu mer för känner igen många av platserna de spelat in på!

@claratoll på instagram

Queens Gambit

En liten tjej blir föräldralös och blir placerad på ett barnhem, där hon börjar spela schack med vaktmästaren, och man får följa hennes resa i schack-världen. Den är riktigt spännande och intressant, gillar hennes personlighetsutveckling! Finns på netflix.

Hjem til Jul

En norsk supergullig serie som handlar om en tjej som är på jakt efter kärleken, eftersom hon råkar lova att hon ska ta med en pojkvän till julaftonsmiddagen. Man får följa hennes upptåg där hon försöker dejta alla möjliga killar och det… ja, det går väl inte superbra. Jättemysig och rolig serie.

Kärlek och Anarki

En helt galen men jätterolig serie om en tjej som jobbar som konsult på en firma i Stockholm. Skrattat så jag gråtit och skämts för alla skumma scener och ja, den är verkligen värd att se. Kärlek är verkligen komplicerat, både i en parrelation men också mellan vänner och föräldrar/barn. Rekommenderar varmt, finns på Netflix.

Sen har jag en lång lista med serier och annat jag vill se klart, så jag tänker att jag uppdaterar listan allteftersom.

Om du har några bra serietips får ni gärna tipsa i kommentarerna så ska jag se och sen uppdatera er!

Vill ni ha mer av mig? Följ mig på instagram!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.