Vattengympa för FaR

image

Idag har vi varit på vattengympa på Eyrabadet här i Örebro, med en person (Tina) som brukar hålla vattenpass för de som har fått fysisk aktivitet på recept.

Passet var så jooooobbigt! Kul, men otroligt ansträngande och ja, nu känner jag mig helt slut.

Det som var bra med det passet var att det var lätt att anpassa efter varje persons förmåga och nivå. Har en problem att röra sig så gick det att anpassa efter den nuvarande nivån, och var en lite mer vältränad så kunde en ändå anpassa och använda kroppen på ett annat sätt, så det blev tyngre och jobbigare.

Rörelserna vi gjorde kändes som basicrörelserna på ett gruppträningspass, med stepping och att röra armarna fram och tillbaka, men eftersom vi hade ett helt annat motstånd att arbeta med så ja, nu orkar jag knappt lyfta armarna.

Det var verkligen kul, och det är kul att lära sig nya tekniker en kan arbeta med personer, hur en kan få andra att engagera sig i träningen och känna sig motiverade att ta ut sig och anstränga sig… Jag har tänkt mycket på att börja jobba med FaR; fysisk aktivitet på recept, och att jobba på det här sättet som vi gjorde idag känns verkligen som något för mig! Så vi får väl se, men kanske börjar jag ta emot det ganska snart!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.