Spice soup

image

Idag har jag gjort världens godaste soppa (enligt en väl genomförd studie av mig själv), och här är lite av det jag hade i (verkligen inte allt som är på bilden, för jag hittade bara mer och mer ingredienser jag ville ha i, och fick inte plats med allt tillslut…)

Spice soup är en soppa som de lagar i min absoluta favoritbokserie Sword of Truth av Terry Goodkind! Det är egentligen inget speciellt med den, men den är speciell för karaktärerna och som den nörd jag är så är den såklart viktig för mig själv också.

image

Spice soup är en grönsakssoppa, där man kokar upp vatten, lägger i de grönsaker och bönor man vill ha i och sen låter man det koka ett bra tag (så allt blir mjukt och ätarvänligt). Jag brukar oftast äta Spice soup med bröd och lite crème fraiche, men du får givetvis välja själv vad du vill ha till, och likaså vad du vill ha i! Egentligen kan man ha kött i också (för det har de i bokserien en gång), men jag vet inte om jag hade fått plats med mer ingredienser….

Jag brukar grunda på potatis, morötter, selleri och vitkål, men sen köper jag det som är i säsong/billigt i butiken! Det är gott att steka lite chili i olja/margarin för att få en extra spicy smak, men det hade jag glömt att köpa denna gången så jag tog lite chilipulver. Det här är en bra studentsoppa, det är billigt att köpa in och det blir hur mycket som helst, speciellt om man är som mig som vill ha hur mycket som helst i soppan! Så nu kommer jag äta soppa tills i sommar! 😉

image

Det jag gillar mest med att äta Spice soup är att personerna i bokserien nästan blir mer riktiga, än bara karaktärer i en bok. Att äta samma sak som de jag läst om blir nästan som att jag också är med i serien, upplever samma saker som de och ja, är allmänt lika cool och bra. Ibland kan det finnas stora bakomliggande faktorer till en liten, liten handling. Här är ett inlägg från en annan gång jag lagade samma soppa, men lite annorlunda ingredienser! Precis som charmen är med den!

Wizards First Rule: people are stupid. ♡

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.