Scrimmage i Farsta

image

Idag har sex spelare från Nerike Knockouts (Örebros rollerderbylag) scrimmat med och mot Norrköpings derbylag och The Royal Army (ett av sthlms lag), och jag skulle NSO-a, men pga brist på coacher fick jag hoppa in och köra min vanliga roll!

Ett scrimmage är alltså en träningsmatch på derbyspråk, och då får alla som har minimum skills spela, och man kan mixa lagen lite hur man vill, även om det kan vara fördelaktigt att spela med sina egna spelare… Denna gången var det the Royals som bjöd in oss och Norrköping, och bjöd på bra motstånd så vi fick kämpa på och utvecklas, både jag som coach och mina spelare. Två av dem spelade för första gången, vilket var extra kul! Och de gjorde verkligen bra ifrån sig!

Jag gillar verkligen klimatet i sporten, gillar att det är så öppet och välkomnande, och att alla lag längtar efter att få spela igen! Istället för att stå och skrika på varandra och bua, så välkomnas alla in på planen, vi kramas efter matchen är över och frågar om när vi ska spela mot varandra nästa gång, både Norrköpingsspelarna och the Royals var sugna på att spela här i Örebro, så det ska vi väl kunna ordna fram! 😉

Nu är det inte långt tid kvar innan min första riktiga träning med det nya laget, bara en enda vecka kvar! Pepp!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.