En smoothie med ägg

Jag har blivit lurad. Lurad av mänskligheten. Åtminstone av en på twitter. Jag har gjort en smoothie med ett ägg i.

En kille jag följer gjorde smoothies med ägg för någon vecka sen och bara ”det var faktiskt gott”… Och eftersom han har samma efternamn som mig, och jobbar som personlig tränare, så kände jag att vafan vi provar. 

Sagt och gjort, slängde precis ihop en smoothie med ett ägg, en apelsin, lite frysta hallon, jordgubbar och mangobitar, samt en släng av färsk spenat. Och lite vatten för att den ska vara mer flytande dårå.

Och det var gott? 

Vad det smakar? Spenat mest eftersom jag inte mimade så länge och bladen är liksom fortfarande i stora bitar (kan vara en idé att hacka i småbitar först), och sen lite jordgubbe och mango. Ägget verkar ha försvunnit någonstans, för det smakar inte ägg alls. 

Perfekt frukost eller mellanmål känner jag just nu! Så lätt, snabbt och mättande (förhoppningsvis, dricker i skrivande stund), och smidigt att ta med. Nyttigt? Ja. Frukt, bär och ägg liksom. 

Perfekt i min sockerfria vecka jag kör just nu. Hoppas gärna på den om ni har lust! 

Uppdatering i det sockerfria läget: eftersom jag är sjuk och dan, så mår jag inte på topp, något som hade underlättats av att äta en chokladkaka eller två. Men nu är läget så att det inte får bli några chokladkakor, så är lite ledsen över det. Däremot går sockerstoppet riktigt bra, det är liksom inte jobbigt, det är mest bara att acceptera tanken och tänka att det inte kommer vara förevigt. 

Funderar också på att sätta upp ett ”sockerschema” där jag får välja två tillfällen per vecka där jag får äta socker eller annat onyttigt. Och så ska resten vara nyttiga. Som fortsättning efter den här veckan då. Jag tror jag ska testa det faktiskt, men vi får se! 

Nu är det snart dags för gruppträning, weeeho! Först ska jag planera morgondagens träning för världens bästa lag. Kram på er!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.