e23 – Madeleine Rybeck

Madeleine RybeckMadeleine Rybeck – Fotograf Madeleine Wejlerud

Madeleine Rybeck

I dagens avsnitt djupdyker vi i att arbeta som personlig tränare och allt det kan innebära. Vi pratar om Madeleines bakgrund med satsning inom fitness, att jobba som Fitnesscoachen och sen byta nisch, och ändra om i företaget. För hur gör man det? Vi även om utbildningar inom träning, vad för utbildning man kan satsa på, och vad som egentligen är viktigt att satsa på om man vill skapa sig en karriär inom personlig träning. Madeleine Rybeck delar även med sig av sina bästa tips om vad du som PT i startgroparna kan tänka på och så pratar vi en hel del om ledarskap, för det är ju ändå något som går igenom hela träningsbranschen.

Life at Core

Team At Core

The Coreshop

Instagram Life at Core

Facebooksidan Life at Core

Vill du lyssna på fler avsnitt av Tränarpodden så kan du klicka här.

e22 – Malin Lundskog

Malin Lundskog driver företaget Hälsa Mera, där hon jobbar som inspiratör till träning. Hon har skrivit fyra böcker om träning och hälsa, jobbar med att föreläsa, hålla träningsworkshop och många andra saker. Vi pratar om hur hon startade sitt företag, om träningsfeminism och om att Tjejvasan är en riktigt konstig grej faktiskt.

Malin är en av mina största förebilder inom träning och hälsa så det var en ära att få intervjua henne till det här avsnittet! Hoppas ni också gillade det!

Mer om Malin: Gästbloggsinlägg om Nya vanor

Hälsa Mera

Instagram/malinlundskog

e21 – Molly Eriksson

molly eriksson tränarpodden

Äntligen söndag, äntligen nytt avsnitt av Tränarpodden! Idag får ni möta Molly Eriksson, ledare på travskolan i Örebro, och adjungerad styrelsemedlem i ÖrebroTravet. Hon tävlar själv i både trav och monté, så som ni förstår pratar vi väldigt mycket om hästar och ridsporten i Sverige.

Vi går igenom vad trav är, hur det fungerar och såklart om hur hon började själv.

Vi pratar om vad hon tycker gör en tränare eller ledare lite extra bra, om utbildningsmöjligheter och om travsporten är jämställd. Är det en jämn fördelning mellan kvinnor och män bland de som tränar och tävlar på högsta nivå och är det samma fördelning av de som är nybörjare som små barn?

Vi går igenom framtiden, både för Molly själv och vad hon tror behövs göras för att locka tillbaka publiken till travsporten. Och såklart mycket mycket mer.

Mollys instagram

Örebrotravet instagram

Örebrotravet.se

e20 – Amanda Scherdin

Amanda Scherdin tävlar i tyngdlyftning, och efter att ha tävlat ett tag för ÖKK (Örebro Kraftsportsklubb) tyckte hon att det var alldeles för få tjejer som var med och tränade och tävlade, eftersom klubben inte ens fick ihop till ett helt tjej-lag. Och för att få förändring och förbättring behövdes en lösning på problemet, så Amanda och några andra startade igång en träningsgrupp för tjejer, och hur det går för gruppen får ni höra i podden! Lyssna på podden för att lära dig mer om hur tyngdlyftning fungerar som sport, varför många andra idrottare kör tyngdlyftning som styrketräning och om en hel del annat.

Lyssna nedan eller i din podd-app.

 

Instagram – ÖKK Tyngdlyftning

Amandas instagram

Facebookgruppen

e19 – Ellen Nielsen

Ellen Nielsen är tränare inom fitness, där hon själv har satsat stort på bikinifitness och nu bodyfitness. Hon har vunnit stora svenska tävlingar och varit med i landslaget, hon har coachat många framgångsrika personer och nu mera så jobbar hon heltid som PT i sitt eget företag. Hon har haft en lång resa från starten men utvecklats något enormt och varit med om många inspirerande saker.

Vi pratar om en hel del i avsnittet, om hur fitness-satsningar går till, vad det finns för slags grenar, vad som en ska tänka på och en hel del kring det där med ätstörningar. Vi pratar en del om att gå olika utbildningar inom träning, om att satsa på en sån specifik sport och om att leva för sin dröm.Vi diskuterar det här med att bygga upp sin egen verksamhet, att kämpa sig igenom jobbiga dieter och en hel del annat.

Läs mer om Ellen: intervjun jag gjorde för två år sen.

 

Instagram

Hemsida

e18 – Stella Bergman

Stella Bergman har alltid varit en hästtjej. Hon började på en ridskola med hennes vänner när hon var liten och sen dess har hon alltid tillbringat största delen av sitt liv i stallet. Efter några år blev hon själv ungdomsledare och har alltid velat hjälpa till och ge tillbaka till ridskolan, och försökt få andra att bli duktiga ryttare. Nu är hon ordförande för DUS (Örebro Läns Ridsporstförbund för Unga) och jobbar med att utveckla och engagera i ridsporten i Örebro.

 

https://www.facebook.com/ungaridsportareiorebrolan/

https://www.instagram.com/dus_orebro/

e17 – Khalid Mohammed

Khalid Mohammed är en av grundarna till For The People (F.T.P) som jobbar för att stärka upp ungdomarna i Vivalla, ett område som inte har jättebra rykte i Örebro. Istället för att barnen ska växa upp i en orolig stadsdel skapar Khalid och hans vänner mängder av event som förenar istället för särskiljer barnen från varandra. Alla som bor i Vivalla får vara med, både tjejer, killar och såklart helt oberoende på vilken nationalitet du har från början. Det är såna här saker som skapar gemenskap, som skapar trygghet i samhället och som får individer att växa.

F.T.P har bland annat anordnat en fotbollscup, jobbar med en poesitävling just nu och har anordnat resor till Boda Borg, samt fixat träffar med politikerna i Örebro. En stor bredd på vad de gör, vilket också gör det roligt att fortsätta med projektet.

 

https://www.facebook.com/groups/238552336513443/ – Facebookgruppen For The People.