e19 – Ellen Nielsen

Ellen Nielsen är tränare inom fitness, där hon själv har satsat stort på bikinifitness och nu bodyfitness. Hon har vunnit stora svenska tävlingar och varit med i landslaget, hon har coachat många framgångsrika personer och nu mera så jobbar hon heltid som PT i sitt eget företag. Hon har haft en lång resa från starten men utvecklats något enormt och varit med om många inspirerande saker.

Vi pratar om en hel del i avsnittet, om hur fitness-satsningar går till, vad det finns för slags grenar, vad som en ska tänka på och en hel del kring det där med ätstörningar. Vi pratar en del om att gå olika utbildningar inom träning, om att satsa på en sån specifik sport och om att leva för sin dröm.Vi diskuterar det här med att bygga upp sin egen verksamhet, att kämpa sig igenom jobbiga dieter och en hel del annat.

Läs mer om Ellen: intervjun jag gjorde för två år sen.

 

Instagram

Hemsida

e18 – Stella Bergman

Stella Bergman har alltid varit en hästtjej. Hon började på en ridskola med hennes vänner när hon var liten och sen dess har hon alltid tillbringat största delen av sitt liv i stallet. Efter några år blev hon själv ungdomsledare och har alltid velat hjälpa till och ge tillbaka till ridskolan, och försökt få andra att bli duktiga ryttare. Nu är hon ordförande för DUS (Örebro Läns Ridsporstförbund för Unga) och jobbar med att utveckla och engagera i ridsporten i Örebro.

 

https://www.facebook.com/ungaridsportareiorebrolan/

https://www.instagram.com/dus_orebro/

e17 – Khalid Mohammed

Khalid Mohammed är en av grundarna till For The People (F.T.P) som jobbar för att stärka upp ungdomarna i Vivalla, ett område som inte har jättebra rykte i Örebro. Istället för att barnen ska växa upp i en orolig stadsdel skapar Khalid och hans vänner mängder av event som förenar istället för särskiljer barnen från varandra. Alla som bor i Vivalla får vara med, både tjejer, killar och såklart helt oberoende på vilken nationalitet du har från början. Det är såna här saker som skapar gemenskap, som skapar trygghet i samhället och som får individer att växa.

F.T.P har bland annat anordnat en fotbollscup, jobbar med en poesitävling just nu och har anordnat resor till Boda Borg, samt fixat träffar med politikerna i Örebro. En stor bredd på vad de gör, vilket också gör det roligt att fortsätta med projektet.

 

https://www.facebook.com/groups/238552336513443/ – Facebookgruppen For The People.

e16 – Jonathan Lundström

Jonathan Lundström är huvudtränare för ÖSK Ungdom Fotboll F-P01, sen några år tillbaka. Tillsammans med sina två kollegor tränar han ungdomarna till framgång efter framgång, jobbar mot att bygga individuella spelare så att de kan fungera bra i ett lag, då det egentligen är vad fotboll handlar om.

Vi pratar om hur det är att bygga upp ett lag från scratch, om kärleken till fotboll, om toppning för ungdomar och mycket mer. Jonathan läser Sports Management på GIH Örebro Universitet och engagerar sig en hel del i universitetslivet och utanför i bland annat Örebro Black Knights. Lyssna här eller i din podd-applikation.

 

 

https://www.laget.se/OSKUFOTBOLLP01

jonathan Lundström

http://claratoll.se/feed/podcast Du hittar fler poddar av Tränarpodden här.

e15 – Billy Granberg

Billy Granberg är tränare och ordförande för Girlfighters BK, brottarklubben i Örebro som är den mest rosa klubben i hela Sverige. Vi diskuterar hur det är att starta en sån förening, hur en motiverar tjejer att börja och fortsätta träna brottning, om hur en tävlar i brottning och en hel del om ledarskap och hur viktigt det är som tränare att ta ansvar för hur man beter sig. En hel del spännande saker helt enkelt!

Den där ledarcampen som vi pratar om kan du läsa mer om här. En helg i Kungsörstorp med ledarskapsutbildning för ungdomar.

Lyssna här eller i din podd-app!

 

https://www.laget.se/girlfightersbk

Facebook.com/girlfighters

Instagram.com/girlfightersbk.

Billy Granberg

e14 – Jessica Andersson

Jessica Andersson är en av tränarna för ÖSK F- F03 och Fotboll För Alla Tjejer – och en av mina finaste vänner. Vi kör ett litet specialavsnitt den här veckan, för är i sluttampen på min utbildning och det har blivit lite mycket med tentor och sånt, så därför kör vi ett mindre komplicerat avsnitt, men väldigt kul.

Jessica är inte bara målvaktstränare för F03, utan för alla tjejer i ÖSK Fotboll ungdom och har varit en av dem som hjälpt mig allra mest med Fotboll För Alla Tjejer! Vi pratar om hennes resa i ÖSK, hur hon blev tränare där, hur vi startade FFAT tillsammans och hur hon har blivit den tränare hon är idag, och vad hon inspireras och drivs av. Ett väldigt lyckat avsnitt om jag får säga det själv. Kanske det bästa avsnittet hittills, eller vad säger ni?

 

Laget.se

Instagram/orebrosk_f03

Fotboll För Alla Tjejer

Jessica Andersson

e13 – Jesper Gustavsson

Jesper Gustavsson är fystränare för KIF Örebro, som spelar i Allsvenskan. Han är alltså fystränare för några av dem som tog OS-silver i somras (2016) och har ett lag fullt av talangfulla spelare att arbeta med. Vi pratar mycket om hans tidigare erfarenheter, om hans utbildning han går nu på St Marys College i London och en hel del annat. Ett långt avsnitt som kunde varit ännu längre om vi bara hade haft mer tid, kanske får Jesper komma tillbaka längre fram, för det finns mer att prata om helt klart? Finns att lyssna här eller i din podd-app.

 

https://www.facebook.com/KIForebroDFF

http://www.kiforebro.se/

https://twitter.com/kiforebro?lang=en

https://www.instagram.com/kif_orebro/

Jesper Gustavsson