Om Clara

Hej och välkommen till Clara Färdiga Gå.

I skrivande stund är det en och en halv vecka kvar tills jag börjar min Grundläggande MilitärUtbildning (GMU) i Göteborg, och ja, det är lite över två år sen jag startade den här bloggen och företaget Clara Färdiga Gå, där jag jobbat som personlig tränare och massör i två år.

Men vi börjar inte riktigt där.

Vi börjar med att jag började träna 2013. Januari 2013. Typiskt nyårslöfte. Friskis hade rabatter. Gratisvecka kanske det till och med var. Sjukt kul hade vi.

Jag och några vänner började träna där, och jag vet inte vad som hände med dem, men jag blev fast i träningen. Så fast att jag inte kunde sluta. Förutom att jag hade rygg-ont som blev bra av träningen mådde jag psykiskt MYCKET bättre. Kände mig stark, snygg, bra, och stark igen. Det långa inlägget om varför jag tränar hittar ni här – min träningsfilosofi.

Men efter det kunde jag inte släppa träningen, så den följde med mig till Storbritannien, till min pluggtid där i Oxford där jag blev bäst i klassen, eller ja, på hela skolan, på engelska. Gick på en språkskola och började som medelmåttig och slutade med exakt alla rätt på vårt slutprov. Har aldrig aldrig aldrig vart bäst i skolan men då kom det. #nöjd.

En bild från termin två hos ÖRD <3

Sen kom jag hem till Sverige, flyttade till Örebro och gick en treårig Tränarutbildning på Örebro Universitet. 

Det var en utbildning som formade mig helt och hållet, växte, sjönk ihop, växte, sjönk ihop och växte igen. Vände och vred på alla mina åsikter under den tiden, lärde mig att vara extremt källkritisk (så att vi ifrågasatte våra lärare haha) och lärde mig att mina egna åsikter inte behöver tryckas på andra, eller att jag inte behöver vara en idiot som inte vill säga hen till en person som är en hen.

Jag började som tränare för Örebro Roller Derby där jag fick testa allt vi lärde oss på min utbildning. Testade alla kunskaper, alla ledarteorier, allt jag lärde mig. Lärde känna ett litet gäng som växte till att bli ett stort gäng och ikväll har jag faktiskt min näst sista träning för dem. Nästa onsdag är sista träningen och sen lägger jag roller derbyn på hyllan.

Jag jobbade en hel del i Svenska Kyrkan och jobbade tre somrar i hemtjänsten, gött extrajobb faktiskt. I Kyrkan jobbade jag med konfirmander, åkte på mängder med konfirmandresor, och fick utvecklas som ledare där med. Lärde mig att anordna stora stora fester (Inte som du tror) och lärde mig mycket om mig själv.

Och så startade jag Clara Färdiga Gå.

Jag har jobbat som personlig tränare under två år nu, jobbat med massage, gruppträningar, lite event och lite annat.

Otroligt roligt de här två åren, har lärt mig så mycket om egenföretagande, om att allt går om en vill (vilket är så klyschigt men så sant) och att det är så roligt att jobba med att få andra människor att må bättre.

Är så stolt över vad jag och mina kunder åstadkommit under de här två åren.

Under mitt sista halvår på Tränarprogrammet skrev jag en c-uppsats som jag fortfarande inte är klar med, men började med kompletteringarna i måndags, faktiskt.

Det var nämligen så att jag nästan kraschade här… Det blev alldeles för mycket. Ville dock ha min examen så gärna så körde på ändå, även om jag borde bara hoppat av och bara tagit det lugnt. Jag ville för mycket (vill fortfarande för mycket) och försökte göra allt haha. Jag är så dålig på att fokusera på enbart en grej. 

Om cirka en och en halv vecka börjar min GMU, och då ska jag försöka att enbart fokusera på två saker:

Min GMU och influencern Clara Färdiga Gå. 

Jag ska göra min utbildning i Försvarsmakten helhjärtat (den kommer vara så intensiv så kommer knappt hinna annat) och kommer eventuell övrig tid fokusera på den här bloggen. Förhoppningsvis har jag lärt mig att jag inte kan göra flera heltidssaker samtidigt, utan kan ha en heltidsgrej och en extra grej som bara är kul och inte är något måste.

Efter min GMU så…. vet jag verkligen inte alls vad jag kommer göra. Antingen jobbar jag som soldat, eller som personlig tränare någonstans, eller med något annat. Kanske som heltidsinfluencer? Det vore så kul!

Det här halvåret (eller ja, förra hösten också) har jag lärt känna en annan del av mig jag inte trodde jag hade. Jag har ju alltid vart den som kan hantera allt, och klara allt, men numera går det inte. Men jag försöker tänka att det inte gör något att jag inte kan göra allt. Att jag måste välja en sak i taget. Jag måste vara mer snäll mot mig själv, välja in pauser i livet och prioritera träningen.

Förresten, jag mår bra nu. Det enda jag behöver tänka på är att inte planera alltförmycket olika saker på en dag. En sak i taget, då mår jag som bäst. 

Jag vet vad jag vill jobba med just nu

Och det är träningsevent och influencers-biten. Men vi får se hur min GMU går. Den är ju ändå 9 månader. Och under 9 månader kan många tankar flyga in och ut ur mitt popcornhuvud.

Dock kan du inte längre anlita mig som personlig tränare. Det kommer åtminstone pausas när jag är i Göteborg, vi får se hur det blir längre fram!

Målet är helt klart (just nu) att bli heltidsinfluencer! Det hade varit så kul! Att jobba med att inspirera till träning, att få roliga samarbeten med spännande företag och att få anordna träningsevent för er. Älskar verkligen projektbiten inför event! Planera, hitta på, maila, pitcha, allting.

Följ min resa

Om du vill följa med närmare på min resa får du gärna signa upp dig på mailen som du ser lite längre ner här på sidan! En gång i månaden skickar jag ut pepp och kärlek. Tidigare var det mest om mina tjänster, men numera vill jag skicka ut inspiration, lite pepp, lite youtubeklipp från mig med träningspass och sådär! Scrolla ner så får du det!

Och välkommen hit! <3