Gymkursen – för dig som vill lära dig att gymma

På fem veckor går vi igenom knäböj, marklyft, bänkpress och andra bra övningar att köra om du vill börja gymma. Det är 30 minuters träningspass 3 gånger i veckan, och det som krävs för att du ska köra igång med gymkursen idag är ett medlemskap på ett gym och motivation att träna. Sen hjälper jag dig med resten.

Hej på er!

Att börja gymma och att lära sig träna med fria vikter kan vara bland det svåraste och tuffaste man kan göra. Det är en helt ny miljö för många, nya redskap, nya maskiner, nya saker att hantera.

Och så är det alla människor, alla som tittar på en när en tränar och skrattar, eller som tycker att du är i vägen, och som ska använda precis det du använder, och som har mer rätt till alla delar av gymmet än vad du har. (Det här är alltså inte sant, men många tror att det är sant)

Så därför bestämde jag mig för att göra den här kursen, för att ge dig ett första steg in i gymmet, och för att lära dig hur du ska göra för att börja gymma.

Vad gymkursen innebär

Min utmaning kommer innebära 5 veckors träning där du får lära dig träna på gym, så att du känner dig mer säker på vad du ska hålla på med där inne.

Varje vecka får du ett program med tre träningspass att köra, där varje pass ligger på 30 minuter. Vill du träna längre så kommer du få instruktioner i hur du kör längre pass, utan att rubba programmeringen.

Vi kommer fokusera på fria vikter i den här kursen, på att lära kroppen hitta rätt i övningar som marklyft och knäböj, och bli van vid att träna med skivstång.

Mitt mål är att du ska känna dig mer självsäker när du går in på gymmet, att du vet vad du ska göra för att få ett bra träningspass som ger dig något, och för att du ska känna dig nöjd med vad du gjort.

Det du får i gymkursen

Fem veckors träning med allt du behöver.

30 minuters träningspass tre gånger i veckan med olika fokus varje gång.

Introduktion i knäböj, marklyft och bänkpress, tre bra basövningar att fokusera på i din träning.

Varje veckas träningspass på mailen varje måndag – så att du enkelt kan plocka fram det du behöver när det är dags att träna.

Medlemsskap i facebookgruppen för stöd, pepp och såklart vidare utveckling! Ger dig tips och råd och övningsförslag och allt du behöver för vidare träningsutveckling!

Och en hel del annat!

Mentala hinder vi jobbar med

Det är många som upplever olika hinder för att börja gymma. Till exempel så kan det vara läskigt att röra sig inne på ett gym. Kanske tar du upp någon annans plats?

Det kan också vara läskigt att prova nya saker, för vem vet om du gör fel och någon annan skrattar åt dig?

Eller om du gör fel och faktiskt skadar dig? Vad gör du då?

Ja, vissa saker kanske inte känns aktuellt i ditt fall, men det är många fler än man tror som inte vågar sig in på ett gym.

Och jag kan hjälpa dig. Jag kan hjälpa dig att hitta en lösning till att våga börja träna. Våga börja ta plats.

Jag hjälper dig att våga börja. Våga lasta på vikter. Våga lasta på ännu tyngre vikter. Våga ta i. Våga hitta rätt. Våga göra fel.

Det kan kännas obehagligt och obekvämt först, men om du ger det tid, testar sig fram och litar på min guidning så kommer vi lösa det tillsammans.

Ditt schema i fem veckor

Måndag: utskick med träningsplanering för 3 pass. Rekommenderat att träna måndag, onsdag och fredag, eller tisdag, torsdag och lördag.

Torsdag: en längre film med övningar för dina mentala hinder.

Söndag: uppföljning och utvärdering av träningen veckan som varit.

Anmäl dig nu.

Pris: 499kr.

gymkursen

Vad jag förväntar mig av dig

Att du köper ett gymkort. Se till att få en ordentlig genomgång av gymmet av instruktören eller personen i receptionen innan du bestämmer dig vilket gym du ska ha så att du ser att det finns åtminstone en skivstång som väger 20kg. Det är helt okej att fråga efter det, jag brukar alltid be om en genomgång när jag kommer till nya gym, även om jag tränat i flera år. Jag vill veta vart jag har toaletten och allt sånt.

Att du har tid att gymma tre gånger i veckan. Vissa veckor kommer det inte gå såklart, men andra veckor kanske du har tid för fyra pass, så då får du ta igen det. Varje pass är beräknat att ta 30 minuter.

Att du anstränger dig för att klara av det här. Det är tufft med en förändring, och det är därför jag finns här för dig. Känns det minsta tufft så hjälper jag dig med allt du behöver, det är därför jag finns här.

Så, nu är du redo att anmäla dig till gymkursen! Scrolla upp och anmäl dig nu!